- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκκλησιαστικά νέα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 11:00΄π.μ., θα παραστεί στην χριστουγεννιάτικη εορτοαγορά, που πραγματοποιεί η Ιερά μας Μητρόπολη στην κεντρική πλατεία της πόλεώς μας. Το εορταστικό κλίμα της επικείμενης εκδηλώσεως θα πλαισιωθεί από την παιδική χορωδία μας, η οποία θα τραγουδήσει χριστουγεννιάτικα τραγούδια και θα ψάλλει επίκαιρους ύμνους.

Σκοπός της χριστουγεννιάτικης εορτοαγοράς είναι να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί σαν μία μεγάλη οικογένεια και ειδικά τα παιδιά, για τα οποία άλλωστε θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, και να ανταλλάξουμε χαμόγελα και ευχές για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, να ενισχύσουμε την φιλότιμη προσπάθεια του Γραφείου Νεότητος και κυρίως να ενδυναμώσουμε την πρωτοβουλία της εξασφάλισης του δεκατιανού των απόρων μαθητών και μαθητριών των Σχολικών Μονάδων της Καρδίτσας, οι οποίοι ήδη δέχονται την βοήθειά μας. Όλα τα έσοδα λοιπόν που θα συγκεντρωθούν μετά το πέρας της εορτοαγοράς θα διαχειριστούν από το Γραφείο Νεότητος για το φιλανθρωπικό αυτό σκοπό.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας, θα μεταβεί στην πόλη των Αθηνών και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Καισαριανής, όπου θα μετάσχει στην ακολουθία του Εσπερινού, επί τη ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου προφήτου Δανιήλ, για να ευχηθεί στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο οποίος άγει τα ονομαστήριά του την 17η Δεκεμβρίου.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως