- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκκλησιαστικά νέα

Σας γνωρίζουμε ότι το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο (Γ.Φ.Τ.) της Ιεράς Μητροπόλεώς μας έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει κοπή Βασιλόπιτας και να ενημερώσει για τον Απολογισμό του έργου του σε εορταστική εκδήλωση, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 6:00΄μ.μ., στο Κέντρο Δεξιώσεων «ΕΠΑΥΛΗ» στο Καλλιφώνι Καρδίτσας. Για τον λόγο αυτό, έχει προσκληθεί να ομιλήσει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών και λόγιος κληρικός. Την όλη εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά σύνολα μαθητών του Μουσικού Σχολείου της πόλεώς μας.

Προσκλήσεις συμμετοχής στην εκδήλωση για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας θα βρείτε στους Ιερούς Ναούς.

Όσοι επιθυμείτε να ενισχύσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση αυτή και δεν έχετε δυνατότητα μετακινήσεως προς τον χώρο της εκδηλώσεως, σας γνωρίζουμε ότι θα υπάρχουν λεωφορεία της Αστικής Συγκοινωνίας για την μετακίνησή σας, δωρεάν. Ως τόπος αφετηρίας για την εξυπηρέτησή σας έχει ορισθεί έξωθεν του ξενοδοχείου «Άρνη», με ώρα αναχωρήσεως 5:30΄μ.μ.

***

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018, εορτή του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Μαξίμου του ομολογητού, θα τελεσθεί αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφησίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου.

Κατ’ αυτήν την ημέρα, ο Δήμος των Φαρσάλων τιμά ιδιαιτέρως τον Όσιο Μάξιμο, αφού είναι ο προστάτης των υπαλλήλων του Δήμου.

Ακολούθως, οι Αρχιερείς θα μεταβούν στο «ILION» Φαρσάλων, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος θα ευλογήσει και θα κόψει την βασιλόπιτα των υπαλλήλων του Δήμου.

***

Την 22α Ιανουαρίου 2018 η Ορθόδοξος κατ’ Ανατολάς Καθολική του Χριστού Εκκλησία εορτάζει την ιερά μνήμη του αγίου, ενδόξου και πανευφήμου αποστόλου Τιμοθέου.

Ιδιαιτέρως η τοπική μας Εκκλησία τιμά τον Άγιο απόστολο Τιμόθεο καθότι κατ’ αυτήν την ημέρα άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος.

Ως εκ τούτου, το εσπέρας της 21ης Ιανουαρίου και ώρα 6:00΄μ.μ., θα τελεσθεί η ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Την 22α Ιανουαρίου, ανήμερα της εορτής, θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Ευχές επί τις ονομαστηρίοις ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας θα δεχθεί μετά το πέρας της ακολουθίας του Εσπερινού κατά την διανομή του άρτου και την επομένη ημέρα μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.

***

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Τρίτη 23 Ιανουαρίου και ώρα 11:00΄π.μ., θα ευλογήσει και θα κόψει την βασιλόπιτα του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Καρδίτσης στα γραφεία του Συνδέσμου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως