- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκκλησιαστικά νέα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας του Σαββάτου 4 Αυγούστου 2018 και ώρα 7:30΄μ.μ., θα προστεί της υποδοχής του Τιμίου Ξύλου και ιερών λειψάνων Αγίων μας στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Τ.Κ. Βαμβακούς Φαρσάλων.

Στη συνέχεια, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού.

Την Κυριακή 5 Αυγούστου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Κυρίλλου Τ.Κ. Τρυγώνος.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 8:00΄μ.μ., παραμονή της δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού και θα ομιλήσει στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα Κουρτικίου.

Την Δευτέρα 6 Αυγούστου, ανήμερα της δεσποτικής εορτής, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Τ.Κ. Κουμπουριανών.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 7:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στις ακολουθίες του Εσπερινού και του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τ.Κ. Καρδιτσομαγούλης.

Την Τρίτη 7 Αυγούστου και ώρα 7:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στις ακολουθίες του Εσπερινού και του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Μοναστηρίου Οξυιάς.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Δευτέρα 6 Αυγούστου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας και θα ομιλήσει στο Ιερό Προσκύνημα Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουρτικίου.

Από τις 6 Αυγούστου μέχρι και τις 13 Αυγούστου και ώρα 5:00΄μ.μ., θα τελεί τις ακολουθίες του Εσπερινού και του Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στην Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το εσπέρας της Κυριακής 5 Αυγούστου και ώρα 7:30΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Εσπερινού και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του  Σωτήρος των Κατασκηνώσεων της «Χριστιανικής Αγωγής» στην Κερασέα.

Την Δευτέρα 6 Αυγούστου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον ως άνω Ιερό Ναό.