- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκκλησιαστικά νέα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 και ώρα 7:30΄π.μ., θα τελέσει την ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης.

Στην ακολουθία θα μετέχουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές και μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου της πόλεώς μας.

Στις 10:00΄π.μ., θα παραστεί στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσης και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσης με θέμα «ζούμε εδώ, μαζί» στην αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Καρδίτσης. Πρόκειται για δράσεις υποστήριξης των γυναικών θυμάτων έμφυλης βίας και των παιδιών προσφύγων, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 7:00΄μ.μ., επί τη αναμνήσει του θαύματος του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος, θα χοροστατήσει στην ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών προς την Κυρία Θεοτόκο και θα ομιλήσει στον ομώνυμο Ιερό Ναό Τ.Κ. Αγίου Θεοδώρου.

Το Σάββατο 16 Μαρτίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Θεοδώρου Μουζακίου.

Ακολούθως, θα προστεί της Λιτανείας της ιεράς εικόνος του Αγίου Θεοδώρου.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Παρασκευή 15 Μαρτίου και ώρα 7:00΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο και θα ομιλήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Παρασκευή 15 Μαρτίου και ώρα 7:00΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τ.Κ. Καρποχωρίου.

Το Σάββατο 16 Μαρτίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου Τ.Κ. Αγίου Θεοδώρου.

***

Η Ιερά μας Μητρόπολη στην προσπάθειά της να διευκολύνει αλλά και να δώσει την ευκαιρία στους εργαζομένους και στους νέους που έχουν φροντιστήρια, να συμμετέχουν της πνευματικής ευκαιρίας που προσφέρεται την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής με την ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο θα πραγματοποιεί και δεύτερη ακολουθία των Χαιρετισμών στον Ιερό Αγίου Γεωργίου κάθε Παρασκευή 8:45΄μ.μ..