- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκκλησιαστικά νέα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή της Ορθοδοξίας 17 Μαρτίου 2019, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Προ της απολύσεως, θα προστεί της λιτανεύσεως των Αγίων Εικόνων, κατά το τυπικό της Ορθοδόξου κατ’ Ανατολάς Καθολικής του Χριστού Εκκλησίας.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στον Β΄ Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει το καθιερωμένο εσπερινό του κήρυγμα με γενικό θέμα: «Ερμηνεία στο κατά Ιωάννην άγιον Ευαγγέλιον».

Την Δευτέρα 18 Μαρτίου και ώρα 9:30΄π.μ., θα προεδρεύσει της Γενικής Ιερατικής Συνάξεως απάντων των κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως, αγάμων και εγγάμων, η οποία θα λάβει χώρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Προσκεκλημένος ομιλητής σε αυτή θα παραστεί ο Ελλογιμώτατος κ. Κωνσταντίνος Κορναράκης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα: «Ο παραλυτικός της Καπερναούμ και το πρόβλημα της “παραλύσεως” στην πνευματική ζωή».

Ακολούθως, θα αναχωρήσει για την πόλη των Αθηνών, ώστε να μετάσχει στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή της Ορθοδοξίας 17 Μαρτίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου, την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

Προ της απολύσεως, θα προστεί της λιτανεύσεως των Αγίων Εικόνων.

Την Δευτέρα 18 Μαρτίου και ώρα 8:30΄μ.μ., θα ομιλήσει στην Σύναξη Φοιτητών και Νέων της Ιεράς μας Μητροπόλεως, η οποία πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως (Μεγάλου Αλεξάνδρου 16-18).

***

H Ιερά μας Μητρόπολη σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών διεξάγει Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα: «Κοινωνικοπρονοιακή εκκλησιαστική παρέμβαση σε προβλήματα πένθους».

Το Σεμινάριο λαμβάνει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως (Μεγάλου Αλεξάνδρου 16-18).

Ως εκ τούτου, την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 και ώρα 6:00΄μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η τρίτη κατά σειρά εισήγηση από τον Ελλογιμώτατο κ. Κωνσταντίνο Κορναράκη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Ποιμαντική και ψυχολογική υποστήριξη της χηρείας».