- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκκλησιαστικά νέα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Στ΄ Κυριακή από του Πάσχα (του εκ γενετής τυφλού) 2 Ιουνίου 2019, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Μαγουλάδων Κερκύρας, κατόπιν αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Προ της απολύσεως, θα τελέσει το τεσσαρακονθήμερο ιερό μνημόσυνο συγγενικού του προσώπου.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 8:15΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία της ιεράς Παρακλήσεως προς τον Δεσπότη Κύριο ημών Ιησού Χριστό υπέρ βοηθείας, ενισχύσεως και θείου φωτισμού των φοιτητών/τριών των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της πόλεώς μας και των υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ρουμ Παλαμά.

Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και ώρα 8:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία της ιεράς Παρακλήσεως προς τον Δεσπότη Κύριο ημών Ιησού Χριστό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Στις ως άνω ιερές Παρακλήσεις θα τεθεί σε προσκύνηση απότμημα του ιερού λειψάνου της χειρός του αγίου και ενδόξου οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνη, προστάτου της Νεότητος της Ιεράς μας Μητροπόλεως.