- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκκλησιαστικά νέα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας του Σαββάτου 8 Ιουνίου και την Κυριακή Ζ΄ από του Πάσχα (των αγίων 318 θεοφόρων πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου και του εν αγίοις πατρός ημών Κυρίλλου, πατριάρχου Αλεξανδρείας) 9 Ιουνίου 2019, θα βρίσκεται στην Κηφισιά προκειμένου να μετάσχει στις λατρευτικές Συνάξεις, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Κυρίλλου, πατριάρχου Αλεξανδρείας, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος.

Την Δευτέρα 10 Ιουνίου και ώρα 8:30΄μ.μ. έως 12:30΄π.μ., θα προστεί της ιεράς Αγρυπνίας, επί τη Συνάξει της Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον Εστίν» και της ιεράς μνήμης του εν αγίοις πατρός ημών Λουκά, αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως, του ιατρού στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

Κατά τη διάρκεια της ιεράς Αγρυπνίας, θα τεθεί σε προσκύνηση απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά, αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως, του ιατρού.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή Ζ΄ από του Πάσχα (των αγίων 318 θεοφόρων πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου και του εν αγίοις πατρός ημών Κυρίλλου, πατριάρχου Αλεξανδρείας) 9 Ιουνίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Κυρίλλου Τ.Κ. Τρυγόνος.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή Ζ΄ από του Πάσχα (των αγίων 318 θεοφόρων πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου και του εν αγίοις πατρός ημών Κυρίλλου, πατριάρχου Αλεξανδρείας) 9 Ιουνίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας και θα ομιλήσει στο Ιερό Προσκύνημα Αγίου Οσιομάρτυρος Νικολάου, του νέου στα Βούναινα.