- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκκλησιαστικά νέα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 και ώρα 7:30΄μ.μ., επί τη ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Τ.Κ. Ριζοβουνίου.

Το Σάββατο 20 Ιουλίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Τ.Κ. Καναλίων.

Την Κυριακή 21 Ιουλίου, επί τη ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Παρθενίου Επισκόπου Ραδοβισδίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον ομώνυμο Ιερό Ναό Τ.Κ. Βατσουνιάς.

Ο Άγιος Παρθένιος γεννήθηκε στο χωριό Βατσουνιά Καρδίτσης, γι’ αυτό και συγκαταλέγεται στην χορεία των τοπικών μας Αγίων.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Παρασκευή 19 Ιουλίου και ώρα 8:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού και θα ομιλήσει στο Ιερό Παρεκκλήσιο Προφήτου Ηλιού του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης (άλσος Χιλίων Δένδρων).

Το Σάββατο 20 Ιουλίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας και θα ομιλήσει στο ως άνω Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης (άλσος Χιλίων Δένδρων).