- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκκλησιαστικά νέα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίας Παρασκευής του οικισμού «Πλατάνια» Οξυιάς.

Προ της απολύσεως, θα τελέσει επιμνημόσυνο δέηση υπέρ αναπαύσεωςτων ψυχών των πεσόντων του 1940 – 1941. Ο ως άνω οικισμός είναι ο τόπος καταγωγής του πρώτου πεσόντος του Νομού Καρδίτσης.

Ακολούθως και ώρα 12:00΄μ., θα παραστεί στη γιορτή αναβίωσης απόσταξης τσίπουρου στην πλατεία της τοπικής κοινότητος Γεωργικού.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και θα ομιλήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Ακολούθως,θα προστεί της Δοξολογίας επί τη εορτή του αγίου μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, προστάτου του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στον ως άνω Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου, την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.