- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκκλησιαστικά νέα

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος,την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, θα βρίσκεται στην πόλη των Σερρών, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, όπου θα μετάσχει στις λατρευτικές Συνάξεις επί τη εορτή της Συνάξεως των αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των ασωμάτων δυνάμεων στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Σερρών.

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου και ώρα 6:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού επί τη ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου, επισκόπου Πενταπόλεως του εν Αιγίνη του θαυματουργού και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης.

Ακολούθως, θα προστεί της Λιτανείας της εικόνος και του λειψάνου του Αγίου.

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, θα βρίσκεται στην νήσο της Κερκύρας, όπου θα μετάσχει στην Θεία Λειτουργία επί τη ιερά μνήμη του αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου και ώρα 7:00΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου επί τη εορτή της Συνάξεως των αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των ασωμάτων δυνάμεων στο Ιερό Προσκύνημα Αγίου Οσιομάρτυρος Νικολάου στα Βούναινα.

Ακολούθως, θα προστεί της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου του αδελφοθέου.

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, επί τη ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου, επισκόπου Πενταπόλεως του εν Αιγίνη του θαυματουργού θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης.