- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκκλησιαστικά νέα

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Προ της απολύσεως, θα τελέσει το ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού στρατηγού και πρωθυπουργού Νικολάου Πλαστήρα.

Ακολούθως, θα τελέσει επιμνημόσυνο Δέηση στο έφιππο ανδριάντα του Νικολάου Πλαστήρα στην ομώνυμη Πλατεία της πόλεώς μας.

Στις 11:15΄π.μ., θα παραστεί στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Καρδίτσης, με ομιλητή τον Καθηγητή κ. Ι. Μάζη με θέμα: «Γεωπολιτικές Δυναμικές στη σημερινή Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια».

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα πραγματοποιήσει το καθιερωμένο εσπερινό του κήρυγμα με θέμα: «Εκκλησια, Σωμα Χριστου» στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης. Θα προηγηθεί η ακολουθία της ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο (5:30΄μ.μ.).

Την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00΄π.μ., θα προεδρεύσει στην Ιερατική Σύναξη απάντων των Κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης και θα πραγματοποιήσει την ομιλία της Συνάξεως με θέμα: «Η κένωσις του Θεού και η πληρότητα του ανθρώπου».

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 8:30΄μ.μ., θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη Σύναξη φοιτητών και νέων της τοπικής μας Εκκλησίας στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως (1ος όροφος) επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 16-18.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 8:30΄μ.μ., θα προστεί της ιεράς Αγρυπνίας επί τη εορτή της συλλήψεως της Αγίας Άννης της μητρός της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου, τη Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.