- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκκλησιαστικά νέα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Σάββατο προ της Πεντηκοστής (Ψυχοσάββατο) 6 Ιουνίου 2020, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο – Κοιμητηριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καρδίτσης.

Προ της απολύσεως, θα τελέσει ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως πάντων των κεκοιμημένων ορθοδόξων χριστιανών, βασιλέων, πατριαρχών, αρχιερέων, ιερέων, ιερομονάχων, ιεροδιακόνων, μοναχών, μονασσασών, πατέρων, προπατόρων, πάππων, προππάπων, γονέων, τέκνων, αδελφών και συγγενών.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 8:30΄μ.μ., στα πλαίσια της ποιμαντικής μέριμνάς του για τους υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων και συμμεριζόμενος τους κόπους αυτών, θα πραγματοποιήσει ιερά Παρακλήση προς τον Δεσπότη Κύριο ημών Ιησού Χριστό υπέρ βοηθείας, ενισχύσεως και θείου φωτισμού αυτών στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων.

Κατά τη διάρκεια της ιεράς Παρακλήσεως θα τεθεί σε προσκύνηση απότμημα του ιερού λειψάνου της χειρός του αγίου και ενδόξου οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνη, προστάτου της Νεότητος της Ιεράς μας Μητροπόλεως.