- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκπαιδευτική επίσκεψη καταρτιζόμενων σε τοπικές επιχειρήσεις

Οι σπουδαστές του τμήματος «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» Γ’ εξαμήνου, συνοδευόμενοι από τον εκπαιδευτή τους κ. Κ. Καλούτσα και στα πλαίσια του εργαστηριακού μαθήματος «Τεμαχισμός Κρεάτων (Ε)», πραγματοποίησαν πρόσφατα, εκπαιδευτική επίσκεψη στην επιχείρηση – κρεοπωλείο του κ. Κ. Μπέσιου στην Καρδίτσα και στη Δημοτική Επιχείρηση- Σφαγεία Παλαμά του κ. Ε. Παπαμαργαρίτη στον Παλαμά Καρδίτσας.

Στο κρεοπωλείο του κ. Μπέσιου, οι καταρτιζόμενοι γνώρισαν τις βασικές τεχνικές τεμαχισμού κρεάτων, της ανατομίας των ζώων, και τις χρήσεις των επιμέρους τεμαχίων για την παρασκευή φαγητών και παραπροϊόντων κρέατος. Επίσης, ενημερώθηκαν για τις συνθήκες υγιεινής των νωπών προϊόντων και για τις υποδομές συντήρησης των.

Στην επιχείρηση του κ. Παπαμαργαρίτη, οι σπουδαστές μας είδαν τις εγκαταστάσεις μιας κάθετης μονάδας σφαγής ζώων, ενημερώθηκαν για όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας –από την απολύμανση των ζώων έως την αποθήκευση και συντήρηση των τελικών προϊόντων. Ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους των γραμμών παραγωγής βοοειδών, χοιρινών και αιγοπροβάτων. Τέλος, οι υπεύθυνοι του χώρου απάντησαν στις απορίες των καταρτιζόμενων.

Το Δημόσιο ΙΕΚ Καρδίτσας ευχαριστεί θερμά –και μέσω του τύπου- τις τοπικές επιχειρήσεις για το χρόνο που αφιέρωσαν και τις γνώσεις που μετέδωσαν στους καταρτιζόμενους μας.