- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκπαιδευτικό σεμινάριο μελισσοκομίας

Ολοκληρώθηκε, την Τρίτη 12 Ιουνίου, με επιτυχία το εκπαιδευτικό σεμινάριο μελισσοκομίας που πραγματοποιήθηκε στο ΕΛΓΟ Δήμητρα (ΚΕΓΕ) Καρδίτσας και διοργανώθηκε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Είκοσι νέοι και νέες του νομού μας εκπαιδεύτηκαν σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, πάνω στη ζωή της μέλισσας, την κοινωνία της κυψέλης, τα προϊόντα της, την αντιμετώπιση ασθενειών καθώς επίσης και ειδικούς χειρισμούς που απαιτούνται στη μελισσοκομία. Στους νέους μελισσοκόμους θα παρέχεται κάθε επιστημονική βοήθεια από το εργαστήριο Μελισσοκομίας και Σηροτροφίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς επίσης και από τους καθηγητές τους κ. Χαριζάνη Πασχάλη, κ. Λαζαράκη Δημήτριο, κ. Μαυρονάσιο Δημήτριο και κ. Αντωνόπουλο Αθανάσιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται ένα τέτοιου επιπέδου σεμινάριο μελισσοκομίας και αυτό έγινε στο νομό μας και στο νομό Μαγνησίας.

Τέλος να αναφέρουμε ότι την τελευταία μέρα του σεμιναρίου παρευρέθηκε και ο αμερικανός δημοσιογράφος Rob Waters απεσταλμένος ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων της Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για να κάνει ρεπορτάζ σχετικά με την επιβίωση των μελισσών στον Ελλαδικό χώρο σε σχέση με την Αμερική, όπου υπάρχει μείζων ζήτημα με απώλειες μελισσοσμηνών (σε ανησυχητικό βαθμό).

Ο Σύλλογος Μελισσοκόμων Καρδίτσας εύχεται στους νέους μελισσοκόμους καλή σταδιοδρομία στο νέο τους ξεκίνημα και πάντα μελισσοκομικές επιτυχίες.