- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Προοδευτικής Συμμαχίας πολιτών Καρδίτσας ο Ι. Ντελής

Έπειτα από την δήλωση μη ανάληψης καθηκόντων του Φώτη Αλεξάκου, Δημάρχου και  επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Προοδευτική Συμμαχία πολιτών Καρδίτσας» η ομάδα των εννέα δημοτικών συμβούλων κλήθηκε να συνεδριάσει και να αποφασίσει για  τα επόμενα της βήματα, τον καθορισμό της πορείας και την ανάδειξη του εκπροσώπου της.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν τελικά οι οκτώ δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, όπως οι Αραμπατζής Δημήτρης, Κολοκύθα Άλκηστις, Ντελής Γιάννης, Ματζιάρας Παναγιώτης, Μπακαλάκου Σωτηρία, Ξυλομένος Κωνσταντίνος, Πασσιάς Θανάσης και Σβάρνας Ιωάννης. Η κα Διαμαντή Ευαγγελία δεν παραβρέθηκε και δήλωσε ότι εκπροσωπείται δια του κ  Ξυλομένου.

Ο κ Ξυλομένος όταν πήρε το λόγο, δήλωσε ότι αποχωρεί από την ομάδα από κοινού με τον κ Ματζιάρα και της κας Διαμαντή για λόγους που θα εξηγήσει τις προσεχείς μέρες στον τύπο. Να σημειωθεί ότι τις ημέρες που προηγήθηκαν, ο κος Ξυλομένος πραγματοποίησε διερευνητικές επαφές, τόσο τηλεφωνικά όσο και κατ’ ιδίαν συναντήσεις αναζητώντας υποστήριξη μεταξύ των μελών της ομάδας για να αναλάβει το ρόλο εκπροσώπου, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και καταγράφηκε στη συνάντηση των μελών της ομάδας και από τον ίδιο. Το θέμα που τέθηκε όμως από όλους, ήταν πριν γίνει οποιαδήποτε διεργασία ανάδειξης εκπροσώπου να γίνει μια δήλωση από τους ενδιαφερόμενους ότι θα δεχτούν το αποτέλεσμα που θα προκύψει και θα παραμείνουν στην ομάδα γιατί αυτό που προέχει είναι η ενότητα και η συλλογικότητα. Προφανώς ο κος Ξυλομένος, επειδή συμπέρανε ότι δεν βρίσκει τη στήριξη που αναζητούσε για να αναλάβει το ρόλο του εκπροσώπου από τα μέλη της δημοτικής ομάδας, αποφάσισε να μην θέσει υποψηφιότητα και να αποχωρήσει. Δήλωσε δε, τόσο ο ίδιος όσο και ο κος Ματζιάρας, ότι εδώ και καιρό ετοιμάζουν  μια νέα ομάδα, κίνηση που είχαν πρόθεση να  παρουσιάσουν όταν θα αποχωρούσε ο επικεφαλής.

Στη συνέχεια η ομάδα των έξι δημοτικών συμβούλων που συγκροτούν πλέον την ομάδα της μείζονος αντιπολιτεύσεως του Δήμου Καρδίτσας μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, αποφάσισαν ομόφωνα να αναδείξουν τον κ Ντελή Ιωάννη, γιατρό και Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, ως εκπρόσωπο της παράταξης.

Στη συνέχεια, σε ένα κλίμα ομόνοιας, τα μέλη της ομάδας αντάλλαξαν απόψεις για τη στρατηγική που πρέπει να χαράξουν προκειμένου να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αποστολή τους με βασικούς άξονες τη συνεργασία, την ομαδική δουλειά και την ισότιμη κατανομή ρόλων μεταξύ τους. Στη συνέχεια προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση «Αναλαμβάνουμε τα νέα μας καθήκοντα με βασική αρχή να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας, υπερασπιζόμενοι το σημαντικό έργο που παρήχθη την περασμένη πενταετία και αφορούσε, την εξυγίανση των Οικονομικών, την εμπέδωση της αντίληψης ισονομίας και ίσης μεταχείρισης και την ένταξη έργων ύψους 47 εκ. € που σύντομα θα αλλάξουν την εικόνα του Δήμου. Θα είμαστε παρόντες, αφουγκραζόμενοι την τοπική κοινωνία και αφιερώνοντας τον χρόνο που απαιτείται για την επίτευξη των παραπάνω στόχων»