- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

ΕΛΜΕ: Για τις εθνικιστικές παρεμβάσεις στα σχολεία

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας στη συνεδρίαση της  27ης Νοεμβρίου 2018 αποφάσισε  να καταδικάσει τις συμπεριφορές ακραίων εθνικιστικών  ομάδων  που με πρόφαση τα εθνικά θέματα, έχουν εισχωρήσει σε δημόσια σχολεία, προκαλώντας έντονο προβληματισμό και ανησυχία. Ο χώρος του σχολείου είναι κατεξοχήν χώρος πνευματικός και  δημιουργικός που προάγει τη δημοκρατία, την πρόοδο, την άμιλλα, την αλληλεγγύη, τον σεβασμό στην ετερότητα, τις καλές σχέσεις μεταξύ των λαών.

Τα μαθητικά κινήματα, που όλα τα προηγούμενα χρόνια είχαν τα παραπάνω χαρακτηριστικά, ουδεμία σχέση έχουν με τις μισαλλόδοξες, ακραίες και επικίνδυνες για την κοινωνία τακτικές. Το μαθητικό κίνημα δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει όχημα, για να εμποτιστεί η νεολαία μας, με ακραίες σκοτεινές και απροσδιορίστου συμφέροντος ιδέες. 

Καλούμε τον εκπαιδευτικό κόσμο και την κοινωνία να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος, να εναντιωθεί στο επικίνδυνο αυτό φαινόμενο και να ενωθούν όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις, παραμερίζοντας τυχόν παραταξιακά ή κομματικά οφέλη, ώστε να δημιουργηθεί ένα συμπαγές και ισχυρό μέτωπο ενάντια στα φαινόμενα αυτά.