- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Να παρθούν επιπλέον μέτρα στήριξης

Τα μέτρα στήριξης που εξαγγέλλει η κυβέρνηση για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα και να μην αποδειχθούν ευχολόγια. Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, απαιτεί όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι  να πάρουμε το επίδομα των 800 ευρώ.  Ταυτόχρονα χρειάζεται  να παρθούν επιπλέον  μέτρα στήριξης  προκειμένου να μπορέσουμε όλοι μας, οι έμποροι, οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες, οι αυτοκινητιστές καθώς και οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, να καλύψουμε τις ανάγκες μας, να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και τα οποία μέρα με την ημέρα διογκώνονται.

Η κυβέρνηση μιλά ατομική ευθύνη. Τα μέτρα ατομικής προστασίας είναι εξόχως αναγκαία και δε πρέπει να υποτιμηθούν από κανένα μας. Το πιο σημαντικό όμως είναι  να παρθούν τώρα μετρά στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας. Η ενίσχυση  των πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας, ο εξοπλισμός των νοσοκομείων με κρεβάτια, ΜΕΘ, η  πρόσληψη μονίμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Η μείωση της οικονομικής δραστηριότητας είναι καθολική για τους επαγγελματίες και όχι μόνο για όσους έκλεισαν λόγω κυβερνητικής απόφασης για μια σειρά κλάδους. Είναι δεκάδες χιλιάδες αυτοί, που όλες αυτές τις μέρες έχουμε κυριολεκτικά μηδενικό εισόδημα αδυνατώντας όχι μόνο να αντεπεξέλθουμε στις οικονομικές υποχρεώσεις της επιχείρησής μας αλλά και στις καθημερινές ανάγκες των οικογενειών μας.

Οι  δηλώσεις της κυβέρνησης περί στήριξης μόνο των συνεπών επιχειρήσεων όσων αφορά τα μέτρα για τις τραπεζικές υποχρεώσεις, αλλά και των τραπεζιτών ότι θα αναστείλουν τις υποχρεώσεις μόνο όσων μέχρι τώρα είχαν ενταχθεί στα μέτρα, δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες που έχουν διαμορφωθεί.

Τα μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων – ελεύθερων επαγγελματιών με χαμηλά εισοδήματα πρέπει να διευρυνθούν αγκαλιάζοντας το σύνολο των κλάδων, με προτεραιότητα όλους αυτούς που τα εισοδήματα τους είναι κάτω των 12.000 ευρώ. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί σε ορισμένες ειδικές κατηγορίες όπως  όσους δεν έχουν άλλο οικογενειακό εισόδημα, τις νέες μητέρες, τους χρόνια πάσχοντες από άλλες ασθένειες που δεν πρέπει να αναγκαστούν  να εκτεθούν σε κινδύνους λόγω αδυναμίας οικονομικής επιβίωσης. Τα μέτρα αυτά πρέπει να εφαρμοστούν χωρίς εξαιρέσεις. Στόχος των μέτρων πρέπει να είναι η ενίσχυση των  χιλιάδων επαγγελματιών  που αδυνατούμε όλα αυτά τα χρόνια να πληρώνουμε χαράτσια και φόρους και όχι να ενισχυθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες μονοπωλιακές επιχειρήσεις για ακόμα μια φορά.

Λαμβάνοντας υπόψη τις άμεσες και τις γενικότερες συνέπειες που θα διογκωθούν το επόμενο διάστημα διεκδικούμε για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες με προτεραιότητα όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ: