- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ενδοσχολική επιμόρφωση για τα έξυπνα συστήματα φόρτισης

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) Καρδίτσας  ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα « Εισαγωγή στα συστήματα STARTSTOP–  Έξυπνα συστήματα φόρτισης». Η συγκεκριμένη επιμόρφωση διάρκειας  4  ωρών απευθύνονταν σε εκπαιδευτικούς Μηχανολογίας – Ηλεκτρολογίας  και Ηλεκτρονικής , καθώς και σε μαθητές των αντίστοιχων ειδικοτήτων. Πραγματοποιήθηκε  στις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου της Νέας Τεχνολογίας Αυτοκινήτου του Ε.Κ. Καρδίτσας. Υπεύθυνοι για την διοργάνωση ήταν η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας σε συνεργασία με το ΠΕΚ Λάρισας, τον Σχολικό Σύμβουλο των Μηχανολόγων κ. Μπλιούμης Αντώνιος, τον Διευθυντή του Εργαστηριακού Κέντρου Καρδίτσας κ. Νικολακάκο  Μιλτιάδη και την Τομεάρχη του 2ου Μηχανολογικού Τομέα κα Βούλγαρη Βαΐα.   Επιμορφωτές  ήταν ο κ. Λιάτος Χαράλαμπος εκπαιδευτικός ειδικότητας ΠΕ18-18 Οχημάτων και ο κ. Καβούρης Αθανάσιος  εξειδικευμένος  επισκευαστής της Mercedes.

Το πρόγραμμα χωρίστηκε σε 4 ενότητες:

Στην πρώτη ενότητα πραγματοποιήθηκε εισαγωγή στα συστήματα Start – Stop, αναφορά στα είδη   και στα κριτήρια ενεργοποίησης τους, από τον εκπαιδευτικό κ. Λιάτο  Χαράλαμπο.

Στην δεύτερη ενότητα, έγινε παρουσίαση  του συστήματος ECOStart – Stop σε ένα αυτοκίνητο MercedesCClass (W 204), από τον εξειδικευμένο επισκευαστή της Mercedes κ. Καβούρη Αθανάσιο. Στην αρχή  πραγματοποιήθηκε θεωρητική προσέγγιση και στην συνέχεια πρακτική εφαρμογή με το διαγνωστικό της Mercedes.

Στην τρίτη ενότητα έγινε αναφορά   από τον κ. Λιάτο και τον κ. Καβούρη  για τις μπαταρίες των αυτοκινήτων, τα έξυπνα συστήματα φόρτισης, καθώς και την διάγνωση τους.

Στην τέταρτη και τελευταία ενότητα παρουσιάστηκε ένας προσομοιωτής  διάγνωσης αυτοκινήτου από τον κ. Λιάτο, χρήσιμος τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς της ειδικότητας.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος  δόθηκαν βεβαιώσεις στους συμμετέχοντες και καταγράφηκε η εκδήλωση ενδιαφέροντος για μελλοντική επιμορφωτική δράση του Ε.Κ. Καρδίτσας.

Για την πραγματοποίηση αυτής της ενδοσχολικής δράσης ευχαριστούμε τον  κ. Λιάτο  και κ. Καβούρη  που συνέβαλλαν στην επίτευξη των στόχων της επιμόρφωσης που ήταν παιδαγωγικοί, διδακτικοί και ενισχυτικοί στο ρόλο του εκπαιδευτικού απέναντι στις νέες τεχνολογίες στον χώρο του αυτοκινήτου, καθώς και τον κ. Στάμο και κ. Καλέα που βοήθησαν στην διοργάνωση του χώρου, καθώς  και στην βιντεοσκόπηση – φωτογράφηση της εκδήλωσης. Ευχαριστούμε επίσης τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που συμμετείχαν στην επιμόρφωση και ευελπιστούμε σε μελλοντικές επιμορφωτικές δράσεις.