- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ενημέρωση για την οζώδη δερματίτιδα των βοοειδών

Στη σύσκεψη που έγινε σήμερα 01-06-2016 στο μεγάλο αμφιθέατρο της Κτηνιατρικής Σχολής, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Τσιάκου, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Νούσιου, των Καθηγητών της Κτηνιατρικής Σχολής κ. Αμοιρίδη και κ. Χριστοδουλόπουλου, Κτηνιάτρων του Τμήματος Κτηνιατρικής της Π.Ε. Καρδίτσας, εκπροσώπων των συλλόγων των κτηνοτρόφων και μεμονωμένων κτηνοτρόφων, αποφασίστηκε να γίνει καθολικός εμβολιασμός όλου του πληθυσμού των βοοειδών για την αποτροπή επέκτασης της νόσου της οζώδους δερματίτιδας. Κατόπιν τούτου, οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι ανέλαβαν να καταγράψουν το δυνατόν συντομότερο τους κτηνοτρόφους που ενδιαφέρονται να πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός και τον ακριβή αριθμό των δόσεων που απαιτούνται, ώστε να γίνει η παραγγελία των εμβολίων, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Επισημαίνεται ότι στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι να ολοκληρωθεί η παραγγελία και η παραλαβή των εμβολίων, συστήνουμε στους κτηνοτρόφους να ενημερώσουν τα μητρώα των εκτροφών τους και να έχουν την απαραίτητη σήμανση (και τα δύο ενώτια) στα ζώα τους, ώστε να μπορεί να γίνει ο εμβολιασμός γρήγορα και απρόσκοπτα.
Επιπλέον, να εφαρμόζονται τα μέτρα βιοασφάλειας στις εκτροφές, για να προστατευτούν τα ζώα μέχρι την εφαρμογή του εμβολιασμού.

Καρδίτσα, 01/06/2016
Με Ε.Π.
Η Αναπληρώτρια Προϊστάμενη του Τμήματος

Σεβαστή Ι. Ασλανίδου
Κτηνίατρος