- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ενημέρωση μαθητών για την οδική ασφάλεια

Για τα τροχαία ατυχήματα καθώς και τον κώδικα  οδικής κυκλοφορίας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας την Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη, από τον Αστυνόμο Β΄ του τμήματος Τροχαίας Καρδίτσας κ. Κοντοκώστα Βασίλειο, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που υλοποιεί ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

Ο κ. Κοντοκώστας με τη χρήση διαδραστικών μέσων τους μίλησε για τους κινδύνους που προκύπτουν από την απρόσεκτη κυκλοφορία και συμπεριφορά στους δρόμους. Επίσης τους επεσήμανε την προσοχή προς τους φωτεινούς σηματοδότες καθώς και σε άλλα σήματα κυκλοφορίας. Τέλος τους έδωσε χρήσιμες συμβουλές για τους τρόπους μετακίνησής τους ώστε να αποφύγουν την δυσάρεστη εμπειρία του ατυχήματος.

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του σχολείου ευχαρίστησαν τον κο Κοντοκώστα για την πλήρη ενημέρωση στο συγκεκριμένο θέμα.

Έπειτα ο Δ/ντής του σχολείου κ. Νεοχωρίτης Ν.  παρουσίασε και ανέλυσεστους μαθητές τον κανονισμό του σχολείου που αποσκοπεί  στην εύρυθμη λειτουργία της σχολικής κοινότητας