- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ενημέρωση των εκπαιδευομένων του ΣΔΕ Καρδίτσας για γρίπη – κοροναϊό

Την Παρασκευή 31-1-2020, στο παράρτημα Σοφάδων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με θέμα τις «Εποχική γρίπη – Κοροναϊός (2019-nCoV)».

Οι εκπαιδευόμενοι ενημερώθηκαν σχετικά με την δραστηριότητα της εποχικής γρίπης, η οποία εισήλθε στον πυρήνα της περιόδου έξαρσης, όπως και τα μέτρα προστασίας – πρόληψης, καθώς  αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τους καθηγητές του σχολείου οι οποίοι επέστησαν την προσοχή στους μαθητές πως η δραστηριότητα της νόσου θα εξακολουθήσει στην χώρα για τις προσεχείς εβδομάδες, ενώ αυξημένη κυκλοφορία του ιού θα υπάρχει όπως κάθε χρόνο τουλάχιστον έως τα μέσα Μαρτίου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην τήρηση των μέτρων υγιεινής των χεριών και της αναπνευστικής υγιεινής.

Στο δεύτερο σκέλος της παρουσίασης, το ενδιαφέρον μονοπώλησε η ενημέρωση σχετικά με την παγκόσμια ανησυχία που επικρατεί για την αύξηση των κρουσμάτων του Κοροναϊού (2019-nCoV). Στους εκπαιδευόμενους έγινε αναφορά των συμπτωμάτων, του χρόνου επώασης του νέου Κοροναϊού αλλά και των μέτρων πρόληψης. Στο τέλος, ακολούθησε συζήτηση με τους εκπαιδευόμενους, κατά την οποία οι καθηγητές εξήγησαν την αναγκαιότητα τήρησης των κανόνων υγιεινής δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο σχολικό περιβάλλον. Πριν τη λήξη της παρουσίασης οι μαθητές ενημερώθηκαν για την μεγάλη γιορτή της εκκλησίας, η οποία γιορτάζει τους Τρεις Ιεράρχες, δηλαδή τους τρεις επιφανείς Αγίους και θεολόγους, Βασίλειο τον Μέγα, Ιωάννη τον Χρυσόστομο και Γρηγόριο τον Ναζιανζηνό.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ)Καρδίτσας λειτουργεί από το 2004 και είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Πολλοί από τους μαθητές μας είναι ΡΟΜΑ και μετανάστες. Το πρόγραμμα των ΣΔΕ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση (ΕΣΠΑ 2014-2020)» που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ελληνικού Δημοσίου. Εποπτεύονται από το την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Υπηρετούν την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευσης και στόχοι είναι η επανασύνδεση με την τυπική εκπαίδευση, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων και η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.