- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ενημέρωση των πολιτών και κυρίως των ατόμων τρίτης ηλικίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της πρόληψης και αποτροπής περιστατικών εξαπάτησης ηλικιωμένων κυρίως ατόμων από επιτήδειους που τους προσεγγίζουν με σκοπό την καταβολή χρημάτων, συνεχίζει τις ενημερωτικές δράσεις προς τους πολίτες της περιφέρειάς μας.

Μια ακόμη δράση προς αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (21-04-2017). Μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Μαυρομματίου Καρδίτσας, αστυνομικοί της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας διένειμαν έντυπο πληροφοριακό υλικό με χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες για τους πολίτες.

Πρόκειται για φυλλάδια που σχεδιάστηκαν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στα οποία αναφέρεται η μεθοδολογία δράσης των επιτήδειων που επιχειρούν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες και τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν οι πολίτες προκειμένου να προστατευτούν.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας θα συνεχίσει να πραγματοποιεί παρόμοιες ενημερωτικές δράσεις, συνεργαζόμενη με όλους τους φορείς της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι στις περιπτώσεις που οι επιτήδειοι επικαλούνται την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος ενεργούν ως εξής:

Στις περιπτώσεις που οι επιτήδειοι επικαλούνται νοσηλεία ασθενή ενεργούν ως εξής:

Με στόχο την αντιμετώπιση και πρόληψη τέτοιων περιστατικών η Ελληνική Αστυνομία συνιστά:

Σε κάθε περίπτωση η Ελληνική Αστυνομία συμβουλεύει τους πολίτες να καλούν το 100 όταν απαιτείται άμεση αστυνομική επέμβαση και υπενθυμίζει ότι:

Επισημαίνεται ότι όλες οι συμβουλές και οι οδηγίες είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα ( http://www.hellenicpolice.gr [1]), στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές», [2]αναρτώνται στον λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης της Ελληνικής Αστυνομίας στο Twitter (@ hellenicpolice ) και δημοσιεύονται με σχετικά Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις.