- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ενημερωτικά σεμινάρια σχετικά με το μητρικό θηλασμό

Τα μέλη της 1ης Τ.ΟΜ.Υ. Καρδίτσας πραγματοποιούν ενημερωτικά σεμινάρια σχετικά με το μητρικό θηλασμό για μέλλουσες και θηλάζουσες μητέρες. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται τουλάχιστον μία φορά το μήνα ή και περισσότερες φορές ανάλογα με τη συμμετοχή, στις εγκαταστάσεις της δομής. Γίνεται αναφορά σε θέματα που αφορούν τη σημαντικότητα και τα οφέλη του μητρικού θηλασμού τόσο για τη μητέρα όσο και το βρέφος, τις συστάσεις για τη διατροφή του βρέφους αλλά και της μητέρας, την ψυχολογία και την υποστήριξη της μητέρας από το στενό της περιβάλλον, τα δικαιώματα της εργαζόμενης μητέρας και άλλα, καθώς και πρακτική για τεχνικές μητρικού θηλασμού.

Το 2ο Σεμινάριο Μητρικού Θηλασμού στην 1η Τ.ΟΜ.Υ. Καρδίτσας, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου και ώρα 10.00 π.μ., στις εγκαταστάσεις της δομής.

Η 1η Τ.ΟΜ.Υ. Καρδίτσας είναι «Σημείο φιλικό για θηλασμό» σύμφωνα με το Πρόγραμμα του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, «Αλκυόνη». Παράλληλα θα γίνει προσπάθεια από τη διεπιστημονική ομάδα για δημιουργία και άλλων αντίστοιχων σημείων στην πόλη μας.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα σεμινάρια ή για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με τη δράση, το τηλέφωνο επικοινωνίας μας είναι 2441040142 ή μπορείτε να επισκεφτείτε τις εγκαταστάσεις της δομής επί της οδού Υψηλάντου 7. Ώρες λειτουργίας της δομής Δευτέρα έως Παρασκευή 7.00 με 15.00.

Για την πραγματοποίηση των σεμιναρίων, η παιδίατρος της 1ης Τ.ΟΜ.Υ. Καρδίτσας παρακολούθησε το 44ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Μητρικού Θηλασµού διάρκειας 40 ωρών που διοργανώνεται από το Γενικό Νοσοκομείο – Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου».