- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ενημερωτική εκδήλωση για τις γυναίκες πρόσφυγες

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία – Παράρτημα Καρδίτσας σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Καρδίτσας, πραγματοποίησε, την Τετάρτη στις 15 Μαΐου 2019 στη αίθουσα εκπαιδεύσεων του Διαπολιτισμικού Κέντρου «ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ», ενημερωτική εκδήλωση για τις γυναίκες πρόσφυγες που διαμένουν στην Καρδίτσα, με θέμα την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας  και του μαστού όπως και για το πως ο εμβολιασμός μπορεί να συνεισφέρει στην πρόληψη.

Η δράση αποτελεί πρωτοβουλία των μελών του παραρτήματος Καρδίτσας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και υλοποιείται σε εθελοντική βάση από τα μέλη, με σκοπό την διάδοση της αναγκαιότητας  της πρόληψης του καρκίνου σε όλες τις γυναίκες του κόσμου ανεξαρτήτου φυλής, εθνικότητας ή θρησκείας.

Η ενημερωτική αυτή εκδήλωση αποτελεί την έναρξη μιας εκστρατείας κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και του μαστού και προβλέπεται η συνέχεια με εθελοντική δειγματοληψία test pap, εμβολιασμό κατά του ιού ανθρωπίνων θηλωμάτων στις ηλικίες που ενδείκνυνται και στην οργάνωση κινητής μονάδας μαστογραφίας για όσες γυναίκες πρόσφυγες διαμένουν στην Καρδίτσα και ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην παραπάνω εκστρατεία πρόληψης κατά του καρκίνου.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την πρωτοστάτη αυτής της προσπάθειας, την κ. Βασιλού Ερμιόνη, Πρόεδρος του Παραρτήματος Καρδίτσας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, την κ. Παπανικολάου Αθηνά, Γυναικολόγο της πόλης μας που διαθέτει μέρος του προσωπικού της χρόνου για την υποστήριξη αυτής της προσπάθειας, όπως και όλα τα μέλη που συνεισφέρουν εθελοντικά της υπηρεσίες τους σε αυτήν την αξιέπαινη δράση.