- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Λυκείου – Γυμνασίου Μαγούλας

 Στην ενεργειακή αναβάθμιση συνολικά 54 δημοσίων κτιρίων, με χρηματοδότηση ύψους 45,4 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας με στόχο τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος παλιών και ενεργοβόρων κτιρίων και την απόδοση σύγχρονων, λειτουργικών και φιλικών προς το περιβάλλον δημόσιων υποδομών.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος ο δήμος Μουζακίου,  μετά την υποβολή σχετικής πρότασης στο Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας (02/2020),  εξασφάλισε την ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Λυκείου – Γυμνασίου Μαγούλας με χρηματοδότηση ύψους 937.220 ευρώ.

«Με γνώμονα την αγαστή συνεργασία με τους Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό και Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, Κωστή Νούσιο και στόχο την δημιουργία «πράσινων» δημοσίων κτηρίων, πρότυπα για την περιοχή μας εξασφαλίσαμε ένα έργο πνοής για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές», τονίζει ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης. «Η μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης είναι υποχρέωσή μας και δέσμευση για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα δημόσιο εκπαιδευτήριο που κάλλιστα θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε «σχολείο του μέλλοντος»».