- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εντατικοί έλεγχοι για τη λαθροθηρία και το καρτέρι της μπεκάτσας

Διαρκή αγώνα για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της λαθροθηρίας δίνουν οι υπεύθυνοι θήρας του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας και οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας και νήσων Σποράδων.

Στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στους ελέγχους για τον περιορισμό της παράνομης θήρας της μπεκάτσας στο καρτέρι το πρωί και το απόγευμα. Μετά από τη συνεχή και καθημερινή παρουσία των θηροφυλάκων και των υπευθύνων θήρας στα κλασσικά περάσματα της βασίλισσας του δάσους υπήρξε εμφανής συμμόρφωση ορισμένων (ευτυχώς λίγων σε αριθμό) που επιχειρούσαν για μία παράνομη κάρπωση.

Το  Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας συγχαίρει τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες που συμβάλλουν στον  περιορισμό της λαθροθηρίας και επισημαίνει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και στο επόμενο διάστημα, καθώς η χρονιά για τα περισσότερα αποδημητικά θηράματα και συγκεκριμένα για την μπεκάτσα εξελίσσεται ικανοποιητικά στην περιοχή μας σε σχέση με την περσινή συγκυρία. Ο στόχος είναι η ορθολογική διαχείριση των θηραμάτων καθώς και η προστασία και η ανάπτυξη του ενδημικού θηραματικού κεφαλαίου στην περιοχή ευθύνης μας. Σημαντικό ρόλο έχουμε όλοι μας και φυσικά όλοι οι νόμιμοι κυνηγοί από τους οποίους  ζητούμε να σέβονται και να τηρούν τους γραπτούς και τους άγραφους νόμους του κυνηγίου. Προσέχουμε και φέτος για να έχουμε και αύριο.