- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εντολή συνέχισης της αναπτυξιακής πορείας του Δήμου Καρδίτσας δίνουν οι Κοινότητες

Θερμή υποδοχή στον νυν και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο Καρδίτσας Φώτη Αλεξάκο και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ επιφύλαξαν οι κάτοικοι των Κοινοτήτων του Δήμου Καρδίτσας τις οποίες επισκέφθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Μετά τις επισκέψεις στη Δ.Ε. Μητρόπολης ακολούθησαν επισκέψεις στις Κοινότητες του Προδρόμου, της Μυρίνης, του Μακρυχωρίου,  της Μέλισσας, της Πτελοπούλας, του Σταυρού και του Αγίου Θεοδώρου της Δημοτικής Ενότητας Κάμπου, καθώς και στις Κοινότητες Μολόχας, Νεράιδας (οικισμοί Νεράιδας και Σαρανταπόρου) Αμπελικού και Καλλιθήρου της Δημοτικής Ενότητας Ιτάμου ενώ τελευταίος σταθμός της περιοδείας του Δημάρχου το βράδυ της Κυριακής ήταν η Κοινότητα Καλλιφωνίου.

Ο Δήμαρχος μιλώντας σε μεγάλες συγκεντρώσεις αναφέρθηκε σε όλα τα έργα που υλοποίησε η Δημοτική Αρχή στην πόλη και τις Κοινότητες προς τις οποίες υπερδιπλασίασε τις χρηματοδοτήσεις από ίδιους πόρους του Δήμου που εξοικονομήθηκαν με συνετή οικονομική διαχείριση, αντισταθμίζοντας και με το παραπάνω την μείωση της κεντρικής χρηματοδότησης επαναφέροντας, όπως υπογράμμισε ,τις Κοινότητες στον αναπτυξιακό χάρτη.

“Αντιμετωπίσαμε ισότιμα όλες τις Κοινότητες  και τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών. Στηρίξαμε τους Προέδρους στο δύσκολο έργο τους διαθέτοντάς τους πάγια προκαταβολή 1000€ ετησίως και 2000€ το 2018, για άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Σεβαστήκαμε την ιεράρχηση των αναγκών κάθε Κοινότητας ικανοποιώντας τες με έργα και παρεμβάσεις κυρίως με δικούς μας πόρους από το πλεόνασμα που επιτύχαμε. Έργα δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας, τεχνικά, πεζοδρομήσεις, πλακοστρώσεις,  παρεμβάσεις στα δίκτυα ύδρευσης, άρδευσης και ηλεκτροφωτισμού που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και στηρίζουν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα”

Ενόψη της νέας δημοτικής περιόδου ο κ. Αλεξάκος δεσμεύθηκε για τη συνέχιση της αυξημένης χρηματοδότησης των Κοινοτήτων από ίδιους πόρους του Δήμου, τη διάθεση του μεγαλύτερου μέρους των πόρων του προγράμματος “Φιλόδημος” για έργα ασφαλτοστρώσεων και αναβάθμισης των υποδομών των Κοινοτήτων αξιοποιώντας και κάθε άλλη διαθέσιμη χρηματοδοτική πηγή,  τη βελτίωση της βατότητας όλων των υπολοίπων αγροτικών δρόμων με χαλικοστρώσεις,  την αναβάθμιση των ηλεκτροφωτισμού, την ολοκλήρωση όλων των παιδικών χαρών αλλά και επιμέρους αναγκαίες παρεμβάσεις σε κάθε χωριό πάντα σε συνεννόηση με τους Προέδρους και τα Συμβούλια.

Συνέχεια θα δοθεί όπως υπογράμμισε και στο πολύ σημαντικό έργο που υλοποίησε  η Δημοτική Αρχή και στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης δημιουργώντας δομές και υλοποιώντας δράσεις που στήριξαν τους ασθενέστερους συμπολίτες μας  σε όλα τα χωριά και την πόλη.

Αναφερόμενος συνολικά στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής, αλλά και στο πρόγραμμά της για την νέα δημοτική περίοδο ο κ. Αλεξάκος έδωσε έμφαση στην μεγάλη βελτίωση των οικονομικών του Δήμου που επιτεύχθηκε στη διάρκεια της τετραετίας και στο πρόγραμμα ε έργων ύψους 47.000.000 € που ενέταξε σε διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα η Δημοτική Αρχή, το οποίο ξεκίνησε ήδη να υλοποιείται και θα κορυφωθεί τα επόμενα δύο χρόνια, “έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα μεταμορφώσουν το Δήμο Καρδίτσας αποτελώντας το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων από καταβολής του” όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Πέρα από τα παραπάνω επιτεύχθηκανη συνολική αναβάθμιση της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου και ο εκσυγχρονισμός του με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, η βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης των πολιτών, της καθαριότητας, του πρασίνου, της αντιμετώπισης όλων των θεμάτων της καθημερινότητας και η ενίσχυση της εξωστρέφειας του Δήμου

“ Θέσαμε στέρεες βάσεις για ένα Δήμο οικονομικά ισχυρό, τεχνολογικά “έξυπνο”, με σύγχρονες υπηρεσίες προς τους πολίτες, εξωστρεφή,  με ολοκληρωμένες σύγχρονες  υποδομές, και έντονο κοινωνικό πρόσωπο δίπλα σε όλους τους δημότες. Για να συνεχίσει ο Δήμος Καρδίτσας τη σταθερή αναπτυξιακή του πορεία ζητάμε την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας, την οποία δεσμευόμαστε να τιμήσουμε και να ανταποδώσουμε στο ακέραιο.” κατέληξε ο Φώτης Αλεξάκος.

    

Εκλογικό Κέντρο: Πεζόδρομος Δημ. Τερτίπη 6, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2441025266