- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εντοπίστηκε νέα φυτεία από 736 δενδρύλλια κάνναβης σε δασώδη περιοχή του Δήμου Λ. Πλαστήρα

Εντοπίστηκε φυτεία αποτελούμενη από (736) δενδρύλλια κάνναβης, εντός ειδικά διαμορφωμένου και περιφραγμένου χώρου, σε δασώδη περιοχή του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας κάνναβης και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Καρδίτσας, σε συνεργασία και με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λίμνης Πλαστήρα, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε η προαναφερόμενη φυτεία κάνναβης, όπου χθες το πρωί κατελήφθη ο δράστης να προβαίνει σε καλλιεργητικές πράξεις και συνελήφθη.

Στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (736) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως (0,8) μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και διάφορα καλλιεργητικά σύνεργα (δοχείο, τσαπί, φτυάρι, ψαλίδι).

Επίσης, στην κατοχή του συλληφθέντα καθώς και σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χλωρά φύλλα κάνναβης, βάρους (25,1) γραμμαρίων και αποξηραμένα φύλλα κάνναβης, βάρους (4,1) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.