- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εντυπωσίασε το παραδοσιακό Αποκριάτικο Γλέντι στους Σοφάδες

 

 

 

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για συμμετοχή στο Παραδοσιακό Γλέντι του Σαββάτου που διοργάνωσε ο ΔΟΠΑΠ Σοφάδων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Καρναβάλι Σοφάδων 2016.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το απόγευμα του Σαββάτου στο Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων, όπου έγινε η υποδοχή των φιλοξενούμενων Συλλόγων από τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΠΣ κ. Παναγιώτη Τουλιά.

Οι επικεφαλής των Συλλόγων αντάλλαξαν δώρα με τη διοργανώτρια Αρχή και ακολούθως μετέβησαν στην κεντρική πλατεία των Σοφάδων όπου και πραγματοποιήθηκε το κυρίως μέρος της εκδήλωσης.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες με τη συνεχή βροχόπτωση, χιλιάδες Σοφαδίτισσες και Σοφαδίτες, παρακολούθησαν την εκδήλωση. Σημείο αναφοράς, άλλωστε, της συγκεκριμένης βραδιάς αποτέλεσε το καλομαγειρεμένο «μπλουγούρι με πρόβειο», που προσφέρθηκε δωρεάν όπως επίσης και το κρασί.

Χορούς, τραγούδια και δρώμενα της Αποκριάς παρουσιάστηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελληνοχωρίου Έβρου, τον Πολιτιστικό Αιμοδοτικό Σύλλογο Ακροβουνίου, τον Πολιτιστικό Μικρασιατικό και Ποντιακό Σύλλογο Χρυσοκάστρου, τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Μώλου, το Σύλλογο Γυναικών Πορταριάς Χαλκιδικής, το Μορφωτικό Σύλλογο Δασοχωρίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμινάδων και το Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων όπου τα τμήματά του χόρεψαν το παραδοσιακό γαϊτανάκι, το αποκριάτικο σεργιάνι καθώς και παραδοσιακό αποκριάτικο δρώμενο.

Μετά την παρουσίαση των χορευτικών ακολούθησε γλέντι για όλους με την ορχήστρα του Κώστα Μήτση.

Ο Δήμος Σοφάδων ευχαριστεί θερμά τον κόσμο για την αθρόα προσέλευση του, τους φιλοξενούμενους Συλλόγους, το Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων για την επιμέλεια του προγράμματος, τους μάγειρες, τους κτηνοτρόφους για τη δωρεάν προσφορά τους και όσους ενεπλάκησαν στην εκδήλωση.