- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ενωτική Κίνηση Εκπ/κών : Για το πραξικόπημα της επίπληξης

Σχετικά με τη δημοσίευση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας στις 31-10-2016 με θέμα: «Επίπληξη Μέλους του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καρδίτσας» και προς αποκατάσταση της αλήθειας, οφείλουμε να εξηγήσουμε στους/στις συναδέλφους/ισσες τα παρακάτω:

Η σύνταξη του εγγράφου της «επίπληξης» προς την αιρετή του ΠΥΣΔΕ έγινε από τις παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ με πραξικοπηματικό τρόπο, χωρίς καν την παρουσία του γραμματέα της ΕΛΜΕ, τον οποίο εμφανίζουν και ως υπογράφοντα. Στο παραπάνω έγγραφο αναφέρεται ως «ομόφωνη» απόφαση, η οποία στην πραγματικότητα δεν πάρθηκε ποτέ.

Η θέση της Ενωτικής Κίνησης για τη διάθεση εκπαιδευτικών στα ΔΙΕΚ είναι ξεκάθαρη και έχει καταγραφεί στα πρακτικά του ΠΥΣΔΕ και της ΕΛΜΕ. Άλλωστε έχει σταλεί και ενημερωτικό σημείωμα τόσο στα σχολεία, όσο και στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο.

Επιτέλους τι ζητάνε ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ και ποια ήταν η «αντικαταστατικότητα»; Θέλουν να δικαιώνουμε ενστάσεις συναδέλφων οι οποίοι αρνούνται να υπηρετήσουν στα ΔΙΕΚ, παρότι έχουν εδώ και πολλά χρόνια μηδενικό διδακτικό ωράριο; Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι στην ένστασή τους ζητούσαν να σταλούν άλλοι εκπαιδευτικοί στη θέση τους, οι οποίοι βρίσκονται σε δυσμενέστερη κατάσταση και πηγαίνουν σε 3 σχολεία!

Για το άλλο θέμα πότε θα κάνουν κουβέντα; Ο αιρετός της ΔΑΚΕ καταψήφισε όλες τις αιτήσεις συναδέλφων που ζητούσαν περισσότερες ώρες στα ΔΙΕΚ από αυτές που διατέθηκαν αρχικά. Η ενέργειά του αυτή εμπίπτει στην «καταστατικότητα»;

Τελικά κάποιοι/ες επιλέγουν την προσωπική σπίλωση και τη λάσπη όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα ή όταν πλησιάζουν εκλογές. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε την δράση μας. Την γνωρίζουν οι συνάδελφοι/ισσες και εκείνοι/ες είναι που θα την κρίνουν.

Τον παρασιτικό συνδικαλισμό και την δημιουργία αυλών προς εξυπηρέτηση «ημετέρων» δεν τα υπηρετήσαμε ποτέ, ούτε πρόκειται να το πράξουμε στο μέλλον.

Για την ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Γεωργία Αμπατζή, αιρετό τακτικό μέλος ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ (η επιπληττόμενη)

Χρήστος Παπαστάθης, Γραμματέας ΔΣ ΕΛΜΕ, αιρετό αναπληρωματικό μέλος ΠΥΣΔΕ

Ριζάς Σωτήρης, Οργανωτικός γραμματέας ΔΣ ΕΛΜΕ