- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εξετάσεις πέλματος για τη Σχολή του Ολυμπιακού στην Καρδίτσα

Η Σχολή Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στην Καρδίτσα έχοντας δεσμευτεί για την ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών στα παιδιά μέσα και έξω από το γήπεδο, πραγματοποίησε το Σάββατο 26/3 δωρεάν πελματογράφημα για τις αθλήτριες της Σχολής και θα συνεχίσει σε όλα τα τμήματα.

Το πέλμα είναι ο καθρέφτης της σκελετικής υγείας μας. Με την ψηφιακή αποτύπωση του πέλματος μπορούν εύκολα και ανώδυνα να εντοπιστούν και να προβλεφτούν πολλές ασθένειες και παθήσεις που δυσκολεύουν την άθληση και δυσχεραίνουν την υγεία μας. Η σκολίωση, η ισχιαλγία, η πλατυποδία, η οσφυαλγία και ο πόνος στα γόνατα είναι μερικές μόνο από τις παθήσεις που μπορεί να εντοπίσει το πελματογράφημα.

Οι μικρές αθλήτριες του Ολυμπιακού ενημερώθηκαν, εξετάστηκαν επιτυχώς, με τη βοήθεια της ειδικευμένης στο πελματογράφημα κας Σοφίας Αβραμοπούλου βάδισαν πάνω στην ειδική πλατφόρμα του πελματογράφου και ακολούθησαν το πρόγραμμα καταγραφής των πιέσεων που ασκούνται κατά τη στάση και τη βάδιση και το διασκέδασαν καθώς δεν έλειψαν τα χαμόγελα και τα πειράγματα. Παρόντες, εκτός από τους υπεύθυνους και  την προπονήτρια Ivana Zdravkovic της σχολής του ολυμπιακού ήταν και γονείς, οι οποίοι έλαβαν γνώση για τη σημασία των εξετάσεων και τα αποτελέσματα ατομικά για κάθε παιδί.

H συγκεκριμένη εξέταση ήταν χορηγία του καταστήματος ορθοπεδικών ειδών και ιατρικών συστημάτων  «Anatomic Shop» (Ιεζεκιήλ 40 & Λαμπράκη Γρηγορίου) του κ. Κώστα Κομποδιέτα απόφοιτου γυμναστικής ακαδημίας.

Η Σχολή του Ολυμπιακού στην Καρδίτσα ευχαριστεί την εταιρία «Anatomic Shop» για την ευγενική της προσφορά.