- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

ΕΟΑΣΚ: Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές επεμβάσεις

Το ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) καταδικάζει την πολεμική επέμβαση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων (ΗΠΑ-Βρετανίας-Γαλλίας) στη Συρία και το αιματοκύλισμα του λαού της.

Πίσω από τα διάφορα προσχήματα κρύβουν τους πραγματικούς λόγους της επίθεσης, που δεν είναι άλλοι, από τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών κρατών μεταξύ τους, το μοίρασμα των αγορών, τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς, για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

Η νέα αυτή επίθεση κλιμακώνει παραπέρα την αντιπαράθεση, που μπορεί να οδηγήσει άμεσα σε επικίνδυνη και γενικευμένη πολεμική σύρραξη στην περιοχή μας, με τραγικές συνέπειες για τον ελληνικό, αλλά και τους άλλους γειτονικούς λαούς.

Θέλουμε να επισημάνουμε τις τεράστιες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που για μια ακόμα φορά λέει ψέματα, γιατί η χώρα μας συμμετέχει ενεργά, αφού το Αιγαίο έχει γίνει «ξέφραγο αμπέλι» στα αεροπλανοφόρα του ΝΑΤΟ και οι βάσεις που λειτουργούν στη χώρα μας αξιοποιούνται ως ορμητήρια και κέντρα ανεφοδιασμού των επιθέσεων στην περιοχή. Η Τουρκία μπαινοβγαίνει στο Αιγαίο, στηριζόμενη στην προκλητική ανοχή των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, σαν να μην υπάρχουν σύνορα, ανοίγοντας επικίνδυνες εξελίξεις.

Η στάση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης, όπως και όλων των άλλων κυβερνήσεων μέχρι τώρα, εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, που, τόσο σε περίοδο πολεμικών συγκρούσεων, όσο και περίοδο ειρήνης, τσακίζουν τα λαϊκά στρώματα, φορτώνοντάς τα με νέα βάρη, ξεκληρίζοντας τους μικρούς αγροτοκτηνοτρόφους, με απώτερο σκοπό την συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια επιχειρηματιών.

Το ΔΣ της ΕΟΑΣΚ εκφράζει την ανησυχία για την στάση της κυβέρνησης, που βάζει σε κίνδυνο το λαό μας με απρόβλεπτες εξελίξεις και συνέπειες.

Καλούμε τους Αγροτικούς Συλλόγους και τους αγροτοκτηνοτρόφους να καταγγείλουν το νέο έγκλημα και να συμμετέχουν στην συγκέντρωση ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας, την Τετάρτη 18 Απρίλη και ώρα 7:30 μμ στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας.

Κανένας εφησυχασμός. Χρειάζεται ξεσηκωμός για να απαιτήσουμε:

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές επεμβάσεις.

Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις που αποτελούν ορμητήρια των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ ενάντια στους λαούς της περιοχής μας.

Να επιστρέψουν τώρα οι Έλληνες στρατιώτες από τις αποστολές εκτός συνόρων.

Όχι στις πολεμικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ και να δοθούν για τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών.

Αλληλεγγύη και φιλία με τους λαούς της περιοχής μας.