- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

ΕΟΑΣΚ: Μέτρα για τις λαϊκές αγορές

Εδώ και αρκετό διάστημα ζητάμε συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των αγροτοκτηνοτρόφων με συνεχείς παρεμβάσεις και ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων με επιστολή  προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Από την στιγμή που δεν ακούσαμε καμιά απάντηση και δεν είδαμε κανένα μέτρο από το υπουργείο και την κυβέρνηση, σημαίνει το αυτονόητο, ότι δεν έχουν κάνει κάτι για να μας στηρίξουν.

Γιατί καλά μας έχετε χορτάσει με την «ατομική ευθύνη», που εμείς την πήραμε με βάση τις ανακοινώσεις των ειδικών, αλλά έτσι δεν ζούμε και δημιουργείτε πρόβλημα επιβίωσης για αρκετούς αγροτοκτηνοτρόφους.

Πάρτε τώρα την ευθύνη σας ως κυβέρνηση με μέτρα άμεσης και μακροπρόθεσμης στήριξης για κτηνοτρόφους και ομάδες αγροτών που έχουν προβλήματα ή θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με την διάθεση της παραγωγής τους με άμεση συνέπεια στο εισόδημα τους και στην επιβίωσή τους.

Εδώ και τώρα:

Για αγρότες που παράγουν και πάνε στις Λαϊκές αγορές και ιδιαίτερα στην Καρδίτσα, με το κλείσιμο τους εδώ και 1 μήνα, ζητάμε να λειτουργήσουν άμεσα με την συμμετοχή μόνο αγροτοπαραγωγών για να διαθέτουν τα προϊόντα τους και φυσικά παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Να ενταχθούν άμεσα στο βοήθημα των 800€ και να υπάρχει κάλυψη για την απώλεια εισοδήματος από τις κλειστές αγορές ώστε να μην γίνουν έρμαιο στα χέρια εμπόρων που ζητάνε να αγοράσουν κοψοχρονιά τα προϊόντα τους ή σαπίζοντας στο χωράφι αφού είναι ευαίσθητα προϊόντα και δεν καταναλώνονται.

Για τους κτηνοτρόφους, να υπάρχει κάλυψη του χαμένου εισοδήματος από την απώλεια στην τιμή κρέατος μπροστά και στο Πάσχα λόγω των μέτρων της καραντίνας. Καμιά μείωση στην τιμή του γάλατος, επιδότηση για την αγορά φθηνών ζωοτροφών.

Για το θέμα των λαϊκών αγορών την Τρίτη 14 Απριλίου στις 11 το πρωί θα συμμετέχουμε στην αντιπροσωπεία των Δ.Σ των Ομοσπονδιών Θεσσαλίας και παραγωγών λαϊκών αγορών που θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Τετάρτη αντιπροσωπία του ΔΣ της ΕΟΑΣΚ μαζί με παραγωγούς λαϊκών αγορών της Καρδίτσας θα συναντηθεί στις 11.45’ πμ με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νούσιο και στην συνέχεια με τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Τσιάκο.

Πρέπει η Περιφερειακή και Δημοτική αρχή να πάρουν και αυτοί τις ευθύνες τους με συγκεκριμένα έργα και μέτρα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος που έχουμε υποστεί.