- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

ΕΟΑΣΚ: Μονόδρομος οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Σε μια περίοδο που τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουμε οξύνονται από την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και η αναθεώρηση της ΚΑΠ της Ε.Ε θα κινείται σε ακόμη χειρότερη κατεύθυνση με μείωση των ενισχύσεων, αφού μας παίρνουν από την τσέπη μας πάνω από το 50% του εισοδήματος μας, μέσα από την άγρια φοροληστεία, το συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής στα μέσα και εφόδια και το πετρέλαιο να έχει φτάσει ως και 1,50 ευρώ το λίτρο, κλπ.

Έχουμε και ειδικά για φέτος (όχι πως και τα προηγούμενα χρόνια δεν γίνονταν το ίδιο) το αίσχος των ανοιχτών και εν τέλει χαμηλών τιμών στα προϊόντα μας που φτάνει στο βαμβάκι οι εκκοκκιστές  να πληρώνουν από 8 ως και 10 λεπτά κάτω από την υπάρχουσα διεθνή τιμή (με την ποιότητα φέτος να είναι μια από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων). 

Ως τώρα μας λέγανε πως για όλα φταίει η κρίση στην Ελλάδα και μας αφαιμάξανε, τώρα πως φταίει η κρίση στη Τουρκία. Αλήθεια πόσο θα πληρώνουμε εμείς τους ανταγωνισμούς τους και τις κρίσης τους; Πέρυσι που δεν υπήρχε το πρόβλημα με τη Τουρκία μας έδωσαν από τα υπερκέρδη τους τίποτα παραπάνω οι βιομηχανίες στο βαμβάκι; ΟΧΙ.

Υπάρχει συνεπώς η ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων που με τις πλάτες της εκάστοτε κυβέρνησης ουσιαστικά τους δίνουν το δικαίωμα να αισχροκερδούν εις βάρος μας, να εκμεταλλεύονται τη δουλειά και τον κόπο μας.

Οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια με τις πολιτικές τους:

Η κυβέρνηση, μέσα από την συνάντηση που είχε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, απόδειξε για ακόμη μια φορά πως είναι εναρμονισμένη πολιτικά να στηρίζει τους βιομήχανους και μεγαλέμπορους. Δεν απάντησε θετικά σε κανένα αίτημα που τους θέσαμε.

Φτάνει πια ο εμπαιγμός και η κοροϊδία. Θέλουμε αυτά που μας κλέβουνε.

Διεκδικούμε : ικανοποιητικές τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να έχουμε βιώσιμο εισόδημα. Να σταματήσει το αίσχος των ανοιχτών τιμών! Να ψηφιστεί άμεσα το ακατάσχετο στους τραπεζικούς λογαριασμούς, πριν μπει η δεύτερη δόση του τσεκ και το “πρασίνισμα”, γιατί αλλιώς θα καταλήξουν πάλι στα χέρια τραπεζών, εφοριών, ΕΛΓΑ κ.λπ.

Καλούμε του αγροτοκτηνοτρόφους  να πάρουνε την υπόθεση στα χέρια τους και την Δευτέρα με τα τρακτέρ τους να βγούνε στο κόμβο του Δέλτα στον Ε65, στις 11.00’ πμ. Επίσης καλούμε και τα άλλα λαϊκά στρώματα να είναι εκεί, στον κοινό αγώνα, σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη, για να μην περάσει ο κοινωνικός αυτοματισμός που επιδιώκει η κυβέρνηση, αφού τα προβλήματα είναι ίδια.

Ο μόνος δρόμος είναι αυτός του αγώνα, της διεκδίκησης, της ανατροπής αυτής της πολιτικής που μας έφτασε στην εξαθλίωση, στο ξεκλήρισμα. Γιατί ότι κατακτήθηκε ως τώρα ήταν μέσα από αγώνες.