- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

ΕΟΑΣΚ: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Η ΕΟΑΣΚ καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους να συμμετέχουν δυναμικά την Πέμπτη 9/7 και ώρα 8.00’ μ.μ. στην κινητοποίηση μαζί με τα ταξικά εργατικά σωματεία και άλλους φορείς του κινήματος στην Κεντρική Πλατεία  της Καρδίτσας, ενάντια στο νέο αντιλαϊκό τερατούργημα της κυβέρνησης με το νομοσχέδιο που φέρνει στη βουλή για τις διαδηλώσεις.

Συνάδελφοι αγροτοκτηνοτρόφοι, αυτό το νομοσχέδιο αφορά και τις αγροτικές κινητοποιήσεις και εμείς ως αγροτικό κίνημα έχουμε πικρά παραδείγματα από τα αγροτοδικεία (διαχρονικά απ’ όλες τις κυβερνήσεις) που όμως δεν μας πτοήσανε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε, γιατί δίνουμε αγώνα επιβίωσης.

Το νομοσχέδιο αυτό αποδεικνύει, όπως και άλλα νομοσχέδια στο παρελθόν, ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή πάει χέρι χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική και την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα. Αυτή είναι που μας κινητοποιεί είτε είμαστε πενήντα, εκατό ή χιλιάδες.

Επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής.

Θέλουν σιγή νεκροταφείου για να κερδοσκοπούν σε βάρος μας οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι τράπεζες, κλπ. Όπως δεν σωπάσαμε την περίοδο της πανδημίας με τον κορονοϊό δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε και τώρα.

Να το αποσύρουνε εδώ και τώρα. Γιατί πιστεύουμε, ότι ως οργανωμένο αγροτικό κίνημα μαζί με το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα, μπορούμε και θα τους αναγκάσουμε να μην το υλοποιήσουνε στην πράξη. Θα το ακυρώσει η ίδια η λαϊκή πάλη, όπως έκανε και με άλλους νόμους στο παρελθόν.