- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

ΕΟΑΣΚ: Όλοι στο Κιλελέρ στις 11 Μάρτη

Το μήνυμα της εξέγερσης των κολίγων πριν 108 χρόνια, παραμένει και σήμερα επίκαιρο. Το Κιλελέρ αποτελεί φάρο και οδηγό της δράσης μας. Τότε, οι κολίγοι αντιμέτωποι με τους τσιφλικάδες και το κράτος τους, με την πάλη που ήταν υπόθεση χρόνων και όχι ενός μόνο αγώνα και τη θυσία τους, κατάφεραν μετά από χρόνια, να πάρουν τα χωράφια τους. Αυτός, όπως και κάθε λαϊκός αγώνας δεν πήγε χαμένος. Προστέθηκε στη λαϊκή αγωνιστική παρακαταθήκη, αναγκαία στις σημερινές συνθήκες.

Σήμερα αντιμετωπίζουμε τους σύγχρονους “τσιφλικάδες”, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, που, ορμούν ν’ αρπάξουν το βιος μας και να μας μετατρέψουν ξανά σε κολίγους. Σήμερα αυτή η πολιτική οδηγεί σε πιο γρήγορη συγκέντρωση της γης και παραγωγής σε λίγα χέρια επιχειρηματιών – μεγαλοαγροτών και στη δημιουργία των σύγχρονων τσιφλικιών, μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών επιχειρήσεων και τους μικρομεσαίους αγρότες να χάνουν τη γη τους.

Η ΕΟΑΣΚ με τους Α.Σ. χαιρετίζει όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους που συμμετείχαν στο μπλόκο στην Ε65 – στο ΔΕΛΤΑ Καρδίτσας, καθώς επίσης στις δραστηριότητες του οργανωμένου αγροτικού κινήματος στα πλαίσια της Πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων και τις άλλες κινητοποιήσεις που κάναμε αυτή την περίοδο στο νομό. Εκεί είχαμε την ενεργή συμπαράσταση στον αγώνας μας από εργατικά σωματεία και άλλους φορείς του νομού και τους ευχαριστούμε.

Αποδείχτηκε και φέτος πως είχε θετικά αποτελέσματα η κινητοποίηση και κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος εκτός από αυτόν που δεν γίνεται. Για μια φορά ακόμη κάτι αποσπάσαμε (θα ήταν περισσότερα με μεγαλύτερη συμμετοχή) με τη μορφή δεσμεύσεων από την κυβέρνηση και έχουν να κάνουν:

Παίρνοντας υπόψη, πως πολλές φορές, στο παρελθόν, η κυβέρνηση τις υποσχέσεις που μας δίνει, κάτω από την πίεση του αγώνα μας, δεν τις τηρεί, εκφράζουμε τις επιφυλάξεις μας και για τώρα, γι’ αυτό θα βρισκόμαστε σε συνεχή ετοιμότητα για να διεκδικήσουμε, αγωνιστικά, την υλοποίησή τους και την ικανοποίηση του συνολικού πλαισίου των αιτημάτων μας.

Η ΕΟΑΣΚ με τους Αγροτικούς Συλλόγους διοργανώνει αυτό το διάστημα συνεδριάσεις των ΔΣ και συσκέψεις στα χωριά, στις οποίες θα γίνει αποτίμηση της κινητοποίησης και με προσανατολισμό τη ουσιαστική λειτουργία των Αγροτικών Συλλόγων γιατί πιστεύουμε ότι η πραγματική ενότητα των αγροτοκτηνοτρόφων βρίσκει έκφραση εκεί στο Σύλλογο, όπου με διαφορετικά πιστεύω, ενώνονται στο πρόβλημα, στα κοινά συμφέροντα και στον κοινό αντίπαλο. Δεν είναι ενότητα οι συμφωνίες πίσω από τις πλάτες των αγροτών κάποιων “σχημάτων” που εκφράζουν τους μεγαλοαγρότες και εμφανίζονται κάθε χρόνο στην περίοδο των κινητοποιήσεων που οργανώνει η Π.Ε.τ.Μ. και τοπικά η ΕΟΑΣΚ με τους Α.Σ., δήθεν ενωτικά για να ξεστρατίσουν ή να υπονομεύσουν τους αγώνες μας.

Αυτή την ενότητα του οργανωμένου αγροτικού Κινήματος είναι που φοβούνται, με τις κινητοποιήσεις του, μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους, την Ομοσπονδία, την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Γι’ αυτό γίνετε και η επίθεση με τις συκοφαντίες και τη λάσπη απέναντι στα στελέχη του κινήματος, στα αιτήματα αλλά και ότι είναι αναποτελεσματικοί οι αγώνες. Σας καλούμε να κλείσετε τα αυτιά σας στη βρώμικη επίθεση και να έρθετε μαζί μας να οργανώσουμε καλύτερα τον αγώνα μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα και καλούμε τους αγροτοκτηνοτρόφους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, την Κυριακή 11 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, όπου η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων τιμάει την ηρωική εξέγερση των κολίγων της Θεσσαλίας, να πάρουνε μέρος στο μαχητικό συλλαλητήριο, που θα γίνει στο χώρο της θυσίας στο Κιλελέρ. Δίνουμε ραντεβού στις 10.00’ πμ στο κόμβο της Ιτέας για να πάμε οργανωμένα στο χώρο της εκδήλωσης.

Με ευκαρία της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας η ΕΟΑΣΚ χαιρετίζει αγωνιστικά τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων και ιδιαίτερα τις αγρότισσες, με αφορμή την 8η Μάρτη. Αντλούμε διδάγματα και εμπνεόμαστε από τους αγώνες των εργατριών στη Ν. Υόρκη το 1857 για το δικαίωμα 10ωρης δουλειάς από 16ωρης, με ανθρώπινες συνθήκες και ίσα μεροκάματα.

Τις καλούμε σε κοινούς αγώνες, μαζί με όλα τα λαϊκά στρώματα, γιατί έχουμε κοινά προβλήματα και αιτίες που τα γεννούν, κοινούς αντιπάλους, έτσι ώστε ενιαία να τα αντιπαλέψουμε, για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών που μας εξαθλιώνουν.

Τις καλούμε να ενταχθούν και να οργανωθούν στους Αγροτικούς Συλλόγους και τα σωματεία, να μπουν στον καθημερινό αγώνα, έτσι θα δυναμώσει το κίνημα και με καλύτερες προϋποθέσεις θα διεκδικήσουν το δίκιο το δικό τους και των οικογενειών τους, για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών.

Η ΕΟΑΣΚ απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης στις γυναίκες που βιώνουν τα σημερινά αδιέξοδα, να μην παραδοθούν στην ηττοπάθεια, στη μοιρολατρία, στο συμβιβασμό, στη συνήθεια που καλλιεργείται στο έδαφος των συνθηκών της ζωής, αλλά και από τους μηχανισμούς χειραγώγησης του συστήματος.  Να συμμετέχουν την Κυριακή 11 Μάρτη, στο συλλαλητήριο που οργανώνει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα στο Κιλελέρ.

 

Όλοι στο Κιλελέρ στις 11 Μάρτη – Τιμή στην εξέγερση και θυσία των κολίγων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα – Θα νικήσουμε

 

 Το ΔΣ της ΕΟΑΣΚ