- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Εορταστικές Εκδηλώσεις Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Σοφάδων

Στους Σοφάδες, στην έδρα του Δήμου Σοφάδων θα γίνει ο κεντρικός εορτασμός για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση του Δημάρχου  Αθανασίου  Σκάρλου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα για την επέτειο του «ΟΧΙ»:

 

Παρασκευή  25 Οκτωβρίου 2019 Ομιλίες για το ιστορικό της ημέρας σε Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς κ.λ.π.

Ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών από 8ης πρωϊνής της 25ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου, καθώς και φωταγώγηση των δημοσίων & δημοτικών καταστημάτων κατά τις βραδινές ώρες.

 

 
Δευτέρα 28

 Οκτωβρίου 2019

Ώρα 07.00’ π.μ.

Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες

 

Ώρα 10.15’ π.μ.

Προσέλευση των επισήμων

 

Ώρα 10.30’ π.μ.

Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας εντός του Ιερού Ναού από την  κ. Μπαλαμπάνη Ελευθερία, εκπαιδευτικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων .

 

Ώρα 10.45’ π.μ.

Μετάβαση στο μνημείο Ηρώων όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, γύρω από το οποίο θα παραταχθεί τιμητική ομάδα από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Γενικού Λυκείου, Τ.Ε.Ε. καθώς και οι

κάτοικοι   της πόλης.

Πρωτεύουσα θέση θα καταλάβουν οι ανάπηροι και τραυματίες πολέμου, πολεμιστές του 1940-41, οι σύλλογοι και τα αναγνωρισμένα σωματεία της πόλης με τις σημαίες τους.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση θα γίνει κατάθεση στεφανιών χωρίς προσφώνηση εκ μέρους μου, ως εκπροσώπου του Δήμου και εκπροσώπου της Εθνικής Αντίστασης, των κ.κ. Διοικητών Αστυνομικού Τμήματος & Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σοφάδων, Προέδρων Αναπήρων & Θυμάτων Πολέμου, Κομμάτων & Πολιτικών Νεολαιών, Συλλόγων, Σωματείων, Σχολείων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης κ.λ.π.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής σε μνήμη των Ένδοξων Νεκρών – Εθνικός Ύμνος.

Καλούνται να παραστούν οι κ.κ. Διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σοφάδων, ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων, οι Προϊστάμενοι των Δημοσίων, Δημοτικών κ.λ.π. Υπηρεσιών με το προσωπικό τους, οι Καθηγητές και Δάσκαλοι με τους μαθητές των Σχολείων τους, τα Διοικητικά Συμβούλια των αναγνωρισμένων Συλλόγων & Σωματείων με τα μέλη τους και οι κάτοικοι του Δήμου.

 

Ώρα 11.45’ π.μ.

Παρέλαση επί της οδού Κιερίου, ως εξής:

Ανάπηροι & Τραυματίες πολέμου, μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων,  Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Σοφάδων, Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής, 1ου ΕΠΑΛ, Γενικού Λυκείου,Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι,Φιλαρμονική του Δήμου.

Μετά την παρέλαση θα δοθεί δεξίωση στο ισόγειο του Δημαρχείου (αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ.) προς τιμήν των Πολιτικών, Στρατιωτικών, Αστυνομικών Αρχών και όλων των δημοτών.Εκφωνητής της παρέλασης θα είναι η  κ. Αλεξοπούλου Αθανασία.

Τελετάρχης ορίζεται η κ.Φιλίππου Δήμητρα,  υπάλληλος του Δήμου.