- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Επίσκεψη μαθητών Ρομά στη Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου

Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του 19ου Δημοτικού σχολείου διοργάνωσαν εκπαιδευτική επίσκεψη για τους Ρομά μαθητές. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Καρδίτσας (ΛΕΦΚΚ) που στεγάζεται στη Δημοτική Αγορά της πόλης, την Πέμπτη 14/06/2018 με στόχο οι μικροί μαθητές να αναπτύξουν το καλλιτεχνικό τους πνεύμα και να γνωρίσουν την τέχνη της φωτογραφίας, του κινηματογράφου και του βίντεο. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, που συμμετείχαν σε αυτή την επίσκεψη, ήρθαν σε επαφή με αυτόν τον περίεργο και δημιουργικό κόσμο, απέκτησαν νέες γνώσεις που αφορούσαν τόσο στην ιστορία του όσο και  τον τρόπο με τον οποίο καταγράφεται μία στιγμή και αναπαράγεται σε χαρτί, βίντεο, κ.ά. Ακόμη, παρατήρησαν τις φωτογραφίες που υπήρχαν στο χώρο, αναγνώρισαν οικεία σε αυτούς πρόσωπα και αντικείμενα και διέκριναν τις διαφορές σε μια ασπρόμαυρη και μία έγχρωμη φωτογραφία. Τέλος, έγιναν για λίγα λεπτά οι ίδιοι φωτογράφοι απαθανατίζοντας τους συμμαθητές τους.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως η έκθεση που φιλοξενείται στον οικείο χώρο  έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από την ίδρυση της ΛΕΦΦΚ και έχει τίτλο “Λατσί Γκίσκη” που σημαίνει καθαρή ψυχή. Περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό των μελών της λέσχης από τους δύο οικισμούς Ρομά, “Μαύρικα”Καρδίτσας και Σοφάδων.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Παγανό Ηλία που συντέλεσε καθοριστικά στην επιτυχία της επίσκεψης με τις χρήσιμες πληροφορίες που μας παραχώρησε.