- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Επίσκεψη μαθητών του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Μια ξεχωριστή μέρα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μαθητές της Γ΄Γυμνασίου, την Τρίτη 7  Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών Κειμένων  και συγκεκριμένα του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι ζούσαν στην αρχαιότητα, οι μαθητές πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, όπου είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τα εκθέματα και τα χρηστικά αντικείμενα της αρχαίας εποχής και να συγκρίνουν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων στο παρελθόν και σήμερα. Μελετώντας τα εκθέματα και συζητώντας για τον τρόπο ζωής των αρχαίων Ελλήνων, οι μαθητές διαπίστωσαν την ιστορική συνέχεια σε αντιλήψεις και συνήθειες των ανθρώπων από το παρελθόν έως και σήμερα.

Στο πλαίσιο της κουλτούρας των αρχαίων μας προγόνων, οι μαθητές προβληματίστηκαν και σε ότι αφορά στη θρησκευτικότητα και στην ανάγκη των ανθρώπων, από την αρχαιότητα έως και σήμερα, να πιστεύουν σε κάποια ανώτερη θεία δύναμη που ορίζει όσα ο άνθρωπος δεν μπορεί να εξηγήσει με τη δική του λογική. Έτσι ,μετά από το Μουσείο, σειρά είχε ο Ιερός Ναός της Ευαγγελίστριας, όπου ο πατήρ Ευάγγελος Κάμπας μας υποδέχτηκε με θέρμη και μας ξενάγησε στον χώρο της εκκλησίας ιστορώντας μας πληροφορίες για την ανοικοδόμηση του ναού. Θαυμάσαμε αγιογραφίες, μελετήσαμε τον τρόπο δόμησης του ναού καθώς και όλων των χριστιανικών ναών και αντιληφθήκαμε την ιστορική συνέχεια του θρησκευτικού πνεύματος στη ζωή των ανθρώπων από το παρελθόν έως και σήμερα.

Οι μαθητές, βγαίνοντας από το στενό πλαίσιο της σχολικής αίθουσας και ερχόμενοι οι ίδιοι σε επαφή με την πραγματικότητα, κατάφεραν να προσεγγίσουν το παρελθόν με τρόπο ζωντανό και βιωματικό και να απολαύσουν μια όμορφη και ευχάριστη εκδρομή με σύμμαχο τον λαμπερό ήλιο και το όμορφο φυσικό τοπίο.