- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Επίσκεψη στον Ι. Ναό Αγ. Ιωάννη Πρόδρομο & σε μονάδα Μανιταροκαλλιέργειας από το 9ο Δημ.Σχ. Καρδίτσας

Η πρωτοβουλία Μαθητών & Γονέων, Τμήματος Γ2, 9ου Δημ. Σχολείου, με το γενικό τίτλο «Παράθυρο στη Γνώση», για το μήνα Φεβρουάριο (Κυριακής 14/02/2016), περιελάμβανε επίσκεψη σε δύο γειτονικές θέσεις πολιτισμικού και επιμορφωτικού ενδιαφέροντος για τα παιδιά (και τους μεγάλους):

Καταρχήν, πραγματοποιήθηκε προσκυνηματική επίσκεψη και ξενάγηση στον Ι. Ναό Αγ. Ιωάννη Προδρόμου, στην Τοπική Κοινότητα Προδρόμου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, όλοι μας είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, ιστορικά και άλλα πληροφοριακά, που αφορούν αυτή την πολύ παλαιά εκκλησία, τα οποία μας μεταδόθηκαν με πολλή αγάπη και δια στόματος του Ιερέα της εκκλησίας, Πάτερ κ. Βάιου Στεργιούλα. Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε την ιστορία της ίδρυσης του Ι. Ναού, το χρονικό της αγιογράφησής της καθώς και άγνωστες λεπτομέρειες γεγονότων της περιοχής μας κατά την εποχή της ανέγερσης όπως και στα μεταγενέστερα χρόνια. Όλα αυτά, στο κατανυκτικό ημίφως του Ναού που χρονολογείται από το 1815.

Η συνέχεια περιελάμβανε εκπαιδευτική επίσκεψη στην περιοχή της γειτονικής Μυρίνης, συγκεκριμένα στη μονάδα Μανιταροκαλλιέργειας του κ. Δημήτρη Κυριακούλη, όπου είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στους ειδικά διαμορφωμένους και κλιματιζόμενους θαλάμους καλλιέργειας και, μικροί – μεγάλοι, να μυηθούμε στον κόσμο των ανώτερων μυκήτων και τις ιδιαίτερες τεχνικές καλλιέργειάς τους. Αποκαλυπτική ήταν η συνειδητοποίηση, από τα παιδιά, της αξίας αυτής της ειδικής διατροφικής πηγής.

Αλιεύοντας από το διαδίκτυο μερικές πληροφορίες για τα μανιτάρια, ως διατροφική ύλη, μαθαίνουμε ότι: διατροφικά, τα μανιτάρια, εκτός από τις πολλές πρωτεΐνες και τα μέταλλα και ιχνοστοιχεία που περιέχουν, παρέχουν στον οργανισμό και πολλές βιταμίνες που υπάρχουν σχεδόν αποκλειστικά στα ζωικά τρόφιμα, με ευεργετήματα στην καλή σύσταση του αίματος, τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος, την ενίσχυση της μνήμης, στην ανάπτυξη και αναπαραγωγή, στη διατήρηση της υγείας του δέρματος, νυχιών, μαλλιών και ματιών, βελτιώνει το μεταβολισμό και πολλά άλλα.

Επόμενη δράση: ποδηλατάδα παιδιών και γονέων και βιωματικά παιχνίδια συνεργασίας στη φύση.

Η Ομάδα Γονέων Τμήματος Γ2, 9ου Δημ. Σχολείου Καρδίτσας