- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Επίσκεψη του Γ.Γ. Εσωτερικών κ. Πουλάκη στο Δήμο Καρδίτσας

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κων. Πουλάκη που επισκέφθηκε το Δήμο Καρδίτσας στο πλαίσιο των επαφών του με αυτοδιοικητικούς φορείς της περιοχής, είχε το μεσημέρι της Πέμπτης 7/6 ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος.

Τον κ. Πουλάκη συνόδευαν οι βουλευτές κ.κ. Σπ. Λάππας και Παν. Βράντζα, ο Συντονιστής της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλ. Αντωνίου και το μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παν. Κρύος.

Στη συνάντηση από πλευράς Δήμου Καρδίτσας συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι  κ.κ. Ιωαν. Σβάρνας, Κων. Ξυλομένος και Παν. Μαντζιάρας, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κ. Σωτ. Μπακαλάκου και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Απ. Καπράνας.

Ο κ. Αλεξάκος έθεσε αρχικά υπόψη του κ. Πουλάκη το αίτημα του Δήμου Καρδίτσας να καλυφθεί από το πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ ή από άλλους πόρους  το ποσό που δεν κατέβαλε η ΓΓΑ για τη αποπληρωμή προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού που υλοποίησαν οι Δήμοι μέσω της ΑΝΚΑ, με συνέπεια να υπάρχουν οφειλές των Δήμων προς την εταιρεία και πρόσφατη δικαστική απόφαση που υποχρεώνει το Δήμο Καρδίτσας να καταβάλει ένα σημαντικό ποσό για την πληρωμή των γυμναστών που εργάσθηκαν σ’ αυτά τα προγράμματα.

Ζήτησε επίσης να ληφθεί μέριμνα μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» για τους δήμους με μεγάλες ανάγκες υποδομών, αλλά και υψηλό δανεισμό και μεγάλα τοκοχρεολύσια που δεν τους επιτρέπει να διαθέσουν σημαντικά κονδύλια για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, συζητήθηκαν γενικά θέματα της Αυτοδιοίκησης με έμφαση στις αλλαγές που επιφέρει το σχέδιο  “Κλεισθένης Ι” το οποίο θα έρθει σύντομα προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή, για το οποίο ο κ. Αλεξάκος έθεσε υπόψη του κ. Πουλάκη του ορισμένες παρατηρήσεις που αφορούν τις προβλέψεις του νομοσχεδίου για την καταστατική θέση των αιρετών, το είδος των ελέγχων, καθώς και τις διαδικασίες ωρίμανσης και δημοπράτησης έργων , κάνοντας παράλληλα και κάποιες προτάσεις για την βελτίωση των σχετικών άρθρων.