- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Επίσκεψη του Δημάρχου Καρδίτσας σε τοπική επιχείρηση

Τις εγκαταστάσεις της πτηνοτροφικής επιχείρησης“ Αυγά Μπουρούση” επισκέφθηκε ο  Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο  Επιχειρηματικότητας Κοινωνικής Πολιτικής – Υγείας Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Κων. Ψημμένο, και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ιωαν. Σβάρνα.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα παραγόμενα είδη και τις δραστηριότητες,  τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές των τοπικών επιχειρήσεων και παράλληλα να αναδείξει και να προβάλλει εντός και εκτός Καρδίτσας το αξιόλογο επιχειρηματικό δυναμικό της περιοχής μας.

Η επιχείρηση “Αυγά Μπουρούση” δραστηριοποιείται για περισσότερο από μισό αιώνα (λειτουργεί από το 1960) στον κλάδο της παραγωγής και εμπορίας αυγών συσκευασμένων και χύμα.

Η μονάδα που στεγάζεται σε σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις  στο 4ο χλμ του δρόμου Καρδίτσα – Μέλισσα έχει δυναμικότητα 6.000 κότες παραγωγής που διαβιούν σε συστοιχίες κλωβών νέου τύπου, σύμφωνα με την τελευταία κοινοτική νομοθεσία.

Διαθέτει επίσης όλες τις πιστοποιήσεις και τους απαραίτητους υγειονομικούς ελέγχους, ώστε να προσφέρει ασφάλεια και εγγύηση στα αυγά που παράγει, τα οποία διατίθεται σε σούπερ μάρκετ και μινι μάρκετ της Καρδίτσας, αλλά και των Τρικάλων.