- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Επίσκεψη του Δημάρχου Παλαμά στον Υποδιοικητή της 5ης Υ.ΠΕ.

Την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Υποδιοικητή κ.Σταύρο Παπαγεωργίου επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Παλαμά κ.Γιώργος Σακελλαρίου και η Αντιδήμαρχος κα.Φούντα Ουρανία. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ευχαριστήσουν προσωπικά τον κ.Παπαγεωργίου για την παραχώρηση των κινητών μονάδων στον Δήμο  και να συζητήσουν προβλήματα και  ελλείψεις ιατρικού προσωπικού καθώς και την επαναλειτουργία  τμημάτων του Κέντρου Υγειάς Παλαμά .

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής αναφορά για τις κινητές μονάδες στις οποίες η ανταπόκριση των δημοτών ήταν πολύ μεγάλη ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Αναφορικά τονίστηκε ότι  τις επισκέφθηκαν 210 συνδημότες μας πραγματοποιώντας δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, οπότε κρίνεται απαραίτητη η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης δράσης δύο φορές ετησίως στον Δήμο μας προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσο μεγαλύτερος αριθμός πολιτών γίνεται.

Ο κ.Σακελλαρίου ανέφερε και τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και την μη λειτουργία των αντίστοιχων τμημάτων του Κέντρου Υγείας όπως το Οδοντιατρείο, όπου υπάρχει ο αντίστοιχος εξοπλισμός αλλά δεν υπάρχει Οδοντίατρος,το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στο Ακτινολογικό τμήμα εξοπλισμένο με μηχανήματα και με υπάλληλο αλλά χωρίς να υπάρχει ιατρός Ακτινολόγος.Εκτενής αναφορά προκειμένου να βρεθούν οι αντίστοιχες λύσεις έγινε και για το Μικροβιολογικό τμήμα, πού ενώ υπάρχουν κάποια μηχανήματα εκκρεμεί η προμήθεια ενός βιοχημικού αναλυτή προκειμένου να ξεκινήσει η καθημερινή λειτουργία του.Στη συνέχεια έγινε αναφορά για την σύνδεση του κτιρίου με το φυσικό αέριο καθώς και την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού για την πλήρη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Ο Υποδιοικητής  αφού αφουγκράστηκε με πολύ προσοχή όλα τα προβλήματα δείχνοντας μεγάλη ευαισθησία για τον Δήμο Παλαμά τόνισε ότι θα  συνεργαστεί με όλους τους αρμόδιους φορείς προσπαθώντας να βρει τις αντίστοιχες λύσεις. Υποσχέθηκε ότι θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για την σύνδεση του κτιρίου με το φυσικό αέριο, θα ερευνήσει για την αγορά ενός βιοχημικού αναλυτή και θα  μεριμνήσει για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού. Θα πράξει ότι καλύτερο μπορεί για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν το Κέντρο Υγείας του δήμου μας.

Όσον αφορά τις κινητές μονάδες και το δωρεάν προληπτικό πρόγραμμα υποσχέθηκε ότι η επόμενη δράση θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική ενότητα Σελλάνων προκειμένου να εξυπηρετηθούν και οι κάτοικοι των αντίστοιχων τοπικών κοινοτήτων και η παρουσία τους στον Παλαμά θα είναι δύο φορές ετησίως.

Η συνάντηση έκλεισε με τον Υποδιοικητή κ.Παπαγεωργίου να υπόσχεται ότι θα επισκεφθεί σύντομα το Κέντρο Υγείας Παλαμά προκειμένου να έχει ίδια αντίληψη των θεμάτων που συζητήθηκαν αλλά και να μιλήσει με τον διοικητή και τους εργαζόμενους στην μονάδα.Τέλος οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως θα είναι αρωγοί  στις προσπάθειες αυτές και ευελπιστούν ότι με αγαστή συνεργασία θα δοθούν οι κατάλληλες λύσεις με στόχο πάντοτε την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.