- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Επίσκεψη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Παλαμά σε σχολεία

Επίσκεψη-ενημέρωση σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ο Σ.Ε.Α. Παλαμά σε Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ Παλαμά.

Η αρχή έγινε την περασμένη Τετάρτη 28/02/2018 από το Γενικό Λύκειο Παλαμάόταν  αντιπροσωπεία του Δ.Σ. παραβρέθηκε στην έναρξη λειτουργίας της βιβλιοθήκης και μοίρασε ενημερωτικό υλικό στα παιδιά.

Την Παρασκευή  02/03/2018 μέλη του Δ.Σ. του Σ.Ε.Α. Παλαμά επισκέφθηκαν το ΕΠΑ.Λ. Παλαμά όπου μίλησαν και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στα παιδιά της Γ’ Λυκείου.

Τα παιδιά και των δύο σχολείων προσκλήθηκαν να παραστούν στην έκτακτη αιμοδοσία που θα γίνει στο Κ.Υ. Παλαμά την Μ. Τρίτη 03/04/2018 και έδειξαν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένα στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και του εθελοντισμού γενικότερα.

Οι παραπάνω επισκέψεις αποτελούν συνέχεια του ανοίγματος που κάνει ο Σ.Ε.Α. Παλαμά προς τη νεολαία με τις προσπάθειες να στρέφονται στην κατεύθυνση της ενημέρωσης των μαθητών και ταυτόχρονα και των γονέων τους.

Πάγια θέση του Δ.Σ. τουΣυλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Παλαμά είναι ότι τα παιδιά πρέπει να ενημερώνονται από το θρανίο και να ευαισθητοποιούνται σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία, προκειμένου να στηρίξουν αργότερα, κατά την ενηλικίωσή τους την προσπάθεια. Βασικό ζητούμενο είναι να προστεθούν νέοι εθελοντές στο σύλλογο και να δημιουργηθούν αιμοδοτικοί πυρήνες που θα τροφοδοτούν σε σταθερή βάση την μεγάλη προσπάθεια προσφοράς ζωής σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.