- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Επίσκεψη του Τ.Ε.Ι Δασοπονίας στο Εργοστάσιο της Ε.Σ.Ε.Κ

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου παραγωγής pellet της Ενεργειακής Συνεταιριστικής Εταιρίας Καρδίτσας (ΕΣΕΚ), που βρίσκεται στο 6οχλμ Καρδίτσας – Κέδρου, πραγματοποίησαν οι σπουδαστές που παρακολουθούν σεμινάριοτου τμήματος Δασοπονίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Καρδίτσας του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Επικεφαλής της επίσκεψης ήταν ο αντιπρύτανης του ΤΕΙ και καθηγητής του τμήματος, κ. Μιχαήλ Βραχνάκης.

Πρόκειται για το Σεμινάριο Βραχείας Εκπαίδευσης με τίτλο «Πολυλειτουργικές καλλιέργειες δασικών ειδών», η οποία εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Τριπτόλεμος».

Οι σπουδαστές, που πραγματοποίησαν την επίσκεψη, περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και ενημερώθηκαν για την παραγωγική διαδικασία. Ο υπεύθυνος παραγωγήςκ. Βασίλειος Φιλίππου εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας των εγκαταστάσεωνυψηλών προδιαγραφών που διαθέτει η ΕΣΕΚ και τις διαδικασίες μετατροπής της πρώτης ύλης σε pellet υψηλής ποιότητας.Ηπρώτη ύληπροέρχεται από τα πριστήρια της Καρδίτσας,κυρίως.Τέλος, οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για τους στόχους του συνεταιριστικού εγχειρήματος και τη συμβολή του στην τοπική οικονομία.