- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Επίσκεψη του 5ου Γυμνάσιο Καρδίτσας στο ΚΠΕ Περτουλίου

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Περτουλίου – Τρικκαίων (Κ.Π.Ε.) επισκέφθηκαν  μαθητές/τριες του5ουΓυμνασίου Καρδίτσας την περασμένη Τρίτη (27/2). Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος που εκπονούν με τίτλο “Οικολογικό αποτύπωμα – ένα μικρό βήμα από εμάς, ένα μεγάλο βήμα για τη σωτηρία του πλανήτη”. Οι μαθητές, συνοδεύονταν από τους υπεύθυνους καθηγητές του προγράμματος κ.κ. Αλεξίου Βασίλη, Παππά Ελευθερία, Σπαή Μαίρη.

Στον καταπληκτικό χώρο του ΚΠΕ, όπου φιλοξενήθηκαν οι μαθητές, πραγματοποιήθηκε διαδραστική παρουσίαση του θεωρητικού μέρους του προγράμματος με ενδιάμεση συμμετοχή των μαθητών ενώ στη συνέχεια υλοποιήθηκαν και ομαδοσυνεργατικά εργαστήρια για την καλύτερη κατανόηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Γενικός σκοπός του προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τις έννοιες του ενεργειακού και οικολογικού αποτυπώματος και να γνωρίσουν τα πλεονεκτήματα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

            Στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας που έχει το σχολείο μας με το ΚΠΕ στις αρχές του Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί workshop επίσκεψη από την ομάδα

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Κατσάρος Φώτης ευχαριστεί θερμά τους υπευθύνους του Κ.π.ε. για την υποδοχή και την άρτια ενημέρωση των μαθητών, οι οποίοι επέστρεψαν πιο πλούσιοι σε εμπειρίες και γνώσεις, καθώς επίσης και για το γεύμα που τους προσέφεραν.