- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Επίσπευση των διαδικασιών για την εκτέλεση των αναγκαίων έργων στην Καρδίτσα μετά τον Ιανό

 Ειδική νομοθετική ρύθμιση για την επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν στην κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής στην Περιφερειακή Ενότητα  Καρδίτσας, μετά το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού, κατατέθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Με την τροπολογία που αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, θεσπίζεται ειδική, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διαδικασία εκπόνησης των σχετικών μελετών και ολοκλήρωσης των απαιτούμενων έργων υποδομής, καθώς πρόκειται για έργα κρίσιμα και απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία των στοιχειωδών υποδομών της περιοχής. Ειδικότερα, η ρύθμιση αφορά σε έργα του οδικού δικτύου και εκτέλεσης συνοδών έργων σήμανσης καθώς επίσης στην επιδιόρθωση ή ανακατασκευή γεφυρών, σε έργα απορροής ομβρίων κ.λπ.

Με τις διατάξεις που επεξεργάστηκαν τα συναρμόδια Υπουργεία παρέχεται η αναγκαία ευελιξία στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών για την υλοποίηση των έργων, ενώ αίρονται γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε η αποκατάσταση των υποδομών να εκτελεστεί με ταχύτητα,  διαφάνεια, αλλά  και με προσήλωση στην αρχή της προστασίας του περιβάλλοντος.