- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Επαφές του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. με τους Δημάρχους του νομού

O Κύκλος των επαφών του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. με τους Δημάρχους του νομού Καρδίτσας που ξεκίνησε από τις 18 Μαίου 2020, έκλεισε  την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 με την επίσκεψη στον Δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα κ. Νάνο Παναγιώτη.

Η αρχή των επαφών έγινε με τον Δήμαρχο Αργιθέας κ. Στεργίου Ανδρέα και στη συνέχεια με τους Δημάρχους των Δήμων Καρδίτσας, Σοφάδων, Παλαμά, και Μουζακίου τους κ.κ. Τσιάκου Βασίλη, Σκάρλου Θάνου,  Σακελλαρίου Γεώργιο και Στάθη Φάνη αντίστοιχα.

Θέματα που τέθηκαν υπόψη των Δήμαρχων του νομού Καρδίτσας ήταν εκτός των άλλων η τήρηση των μέτρων προστασίας των εργαζομένων από τον κορονοϊό, η ανάγκη για πρόσληψη  μόνιμου προσωπικού που θα καλύψει τα κενά και θα κάνει τους δήμους πιο λειτουργικούς, η χορήγηση στους δικαιούχους εργαζόμενους των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.),  κατάργηση του θεσμικού πλαισίου που επιτρέπει τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των Δήμων και μάλιστα είτε με ισχνές πλειοψηφίες Δημοτικών Συμβουλίων (Άρθρο 178) είτε μέσω Οικονομικών Επιτροπών λόγω των εκτάκτων μέτρων αποφυγής εξάπλωσης του Κορωνοϊού, τακτοποίηση των εργαζομένων που εργάζονται για πολλά χρόνια μέσω Ε.Σ.Π.Α. στους Παιδικούς Σταθμούς και τις Κοινωνικές Δομές των Δήμων, αύξηση ωραρίου καθαριστριών.

Οι συναντήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και οι Δήμαρχοι  άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα οποία καθημερινά δυσχεραίνουν το έργο τους και δημιουργούν εμπόδια στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Στις τοποθετήσεις τους οι Δήμαρχοι συμφώνησαν πως οι εργαζόμενοι είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και οφείλουν να αναγνωρίσουν την προσφορά τους δημόσια.  Αναγνωρίζουν το δίκαιο των αιτημάτων μας και δήλωσαν ότι θα είναι σε συνεχή συνεργασία με τον Σύλλογό μας προκειμένου να επεξεργαστούμε από κοινού προτάσεις στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.