- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Επείνασα και εδώκατέ μοι φαγείν… ησθένησα και επεσκέψασθέ με

Το Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως μας επισκέφτηκε το Κατηχητικό του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καρδίτσας το Σάββατο 24 Μαρτίου στις 5.00 το απόγευμα κάνοντας πράξη τον λόγο του Ευαγγελίου << Επείνασα και εδώκατέ μοι φαγείν…  ησθένησα και επεσκέψασθέ με >>.

Τα μικρά παιδιά στο κατηχητικό τους διδάχθηκαν για την διπλή, θρησκευτική και εθνική εορτή, έψαλαν το Τη Υπερμάχω και σε κλίμα συγκίνησης τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο και πήραν  από μια Σημαία που είχε για όλα τα παιδάκια ο καλός προϊστάμενος του Ιερού Ναού, πήραν και από μια λαμπάδα από φυσικό κερί χειροποίητη από τα ίδια παιδιά του κατηχητικού, όμορφα διακοσμημένη για την Ανάσταση. Και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στην λήξη του κατηχητικού ένα παιδάκι μετά από κλήρωση κέρδισε ένα ποδήλατο. Το τυχερό παιδάκι φέτος είναι η Ανθούλα μαθήτρια γυμνασίου.

Μετά το κατηχητικό τους, συνοδευόμενα από τον Εφημέριο του Ιερού Ναού π. Λάμπρο, την κατηχήτριά τους και τους γονείς, επισκέφθηκαν τον Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως μας και έδωσαν στα χαριτωμένα γεροντάκια δέματα με τρόφιμα και διάφορες ζωγραφιές που ετοίμασαν για αυτά με πολύ χαρά και αγάπη.

Ο π. Λάμπρος μετέφερε τις ευχές του προϊσταμένου του Ιερού Ναού π. Δημήτριου αλλά και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου και ευχήθηκαν σε όλους υγεία και καλό Πάσχα. Η επόμενη συνάντηση θα είναι την Μεγάλη Παρασκευή με τις μικρές Μυροφόρες που θα πλαισιώσουν τον Επιτάφιο του Χριστού μας.