- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Επιβεβαίωσε ο Υφυπουργός Εργασίας τον διπλασιασμό των εισφορών υγείας για τους αγρότες

Διπλασιασμό των εισφορών υγείας στον ΟΓΑ από το 2017 προανήγγειλε ο αρμόδιος Υφυπουργός Εργασίας κ. Α. Πετρόπουλος, απαντώντας στην σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Καρδίτσας και Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τσιάρα.

Κατά την πρωτολογία του ο γαλάζιος Γραμματέας ζήτησε από τον Υπουργό να ξεκαθαρίσει, εάν θα εφαρμοστούν οι συντελεστές όπως ψηφίστηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία τον περασμένο Μάιο ή επίκειται βίαιη αύξηση των εισφορών υγείας για τους αγρότες από το 3,61% στο 6,95% του εισοδήματος τους από την 1η Ιανουαρίου 2017, όπως αποκαλύπτουν πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου.

Κατόπιν της ομολογίας του υφυπουργού Εργασίας, πως η κυβέρνηση αδυνατεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς τον αγροτικό κόσμο, αναιρώντας ψηφισμένους νόμους, ο κ. Τσιάρας σημείωσε. «Είχα την ελπίδα, κύριε Υπουργέ,  να διαψεύσετε τα δημοσιεύματα. Αντίθετα, τα επιβεβαιώσατε. Και ομολογήσατε ουσιαστικά την αδυναμία σας ως κυβέρνηση να υλοποιήσετε έναν νόμο, που εσείς ψηφίσατε μόλις λίγο καιρό πριν». Και συνέχισε αναρωτώμενος, εάν αλήθεια υπάρχει κάποιος, «που να μπορεί να μας διαβεβαιώσει μετά απ’ αυτό, πως οι πραγματικές ασφαλιστικές εισφορές που έως το 2022 θα φτάσουν στο 20% του αγροτικού εισοδήματος δεν θα φθάσουν σ’ αυτό νωρίτερα; Πού είναι η αξιοπιστία της Κυβέρνησης, όταν ψηφίζει έναν νόμο μόλις τέσσερις μήνες νωρίτερα -στις 8 Μαΐου, εάν θυμάμαι καλά, είχαμε ψηφίσει τον συγκεκριμένο νόμο- και λίγους μήνες μετά έρχεται η ίδια η Κυβέρνηση να τον αναιρέσει;».

Τέλος, ο Κώστας Τσιάρας επεσήμανε ότι η μέση αγροτική οικογένεια στενάζει από την υπερφορολόγηση, ενώ η κυβέρνηση επιφυλάσσει και άλλες δυσμενείς ρυθμίσεις που θα πλήξουν την αγροτική περιφέρεια: «δεν υπάρχει πλέον η έκπτωση του 15%, αλλά μόλις ένα 2%», τόνισε. «Ταυτόχρονα αλλάζουν καθεστώς ασφάλισης στον ΟΓΑ οι ιδιοκτήτες των τουριστικών καταλυμάτων σε πολύ μικρά χωριά κάτω από δύο χιλιάδες κατοίκους. Όλα τα παραπάνω δημιουργούν μια καινούρια ζοφερή πραγματικότητα για την ελληνική αγροτική περιφέρεια, που δεν μπορούν να την υποστηρίξουν οι κάτοικοί της».